Transporeon maakt informatie over Europees goederenvervoer gratis toegankelijk

Transporeon

Transporeon stelt marktinformatie over de laatste ontwikkelingen in transportprijzen en goederencapaciteit voor Europese wegtransporten gratis beschikbaar aan alle besluitvormers in de logistieke, bedrijfs- en administratieve sector. Met deze informatie worden zij in staat gesteld de best mogelijke beslissingen te nemen in deze economisch moeilijke situatie.

Transporeon heeft op zijn website een informatieportaal opgezet over de effecten van Covid-19 op de economie, het goederenvervoer en de logistieke sector. Dit platform heeft als doel om logistiek managers te ondersteunen bij het draaiende houden van de wereldwijde toeleveringsketens. Het portaal is terug te vinden onder ‘Corona Update’ en wordt regelmatig bijgewerkt. Op de website biedt Transporeon, samen met dochteronderneming Tim Consult en zijn partner voor realtime informatie Sixfold, ook informatie over de huidige grenswachttijden voor vrachtwagens in Europa. De evaluaties van de Transport Market Monitor (TMM) zijn momenteel gratis toegankelijk voor alle gebruikers. Bovendien zullen de grafieken in de TMM tweewekelijks worden bijgewerkt in plaats van iedere maand.

TMM als analyse-instrument

De TMM is een analyse-instrument voor de evolutie van prijzen en beschikbare capaciteit in het Europees goederenvervoer over de weg. De monitor geeft tal van online analyses weer in grafieken. Hiervoor kunnen ook individuele landen in Europa geselecteerd worden. Er zijn 80 landencombinaties mogelijk en dit voor meer dan tien verschillende sectoren. ‘Eerder waren er slechts enkele grafieken van de TMM gratis toegankelijk. Nu hebben we besloten ook de premiumanalyses van de evolutie van de prijzen en capaciteiten van de transportmarkt in de verschillende sectoren, evenals onze analyses van het goederenvervoer tussen de EU-landen, minstens tot eind mei gratis beschikbaar te stellen. Nieuwe gebruikers zijn van harte welkom. Ons aanbod is niet alleen gericht op logistiek managers, maar ook op besluitvormers uit de bedrijfs-, administratieve en politieke sector’, meldt algemeen directeur Oliver Kahrs van Tim Consult.

Monitor vervolledigt informatie over Covid-19

De TMM is gebaseerd op het dagelijks bijgewerkte aanbod van gratis vrachtruimte voor wegtransport. Dit wordt aangeboden op de virtuele marktplaats (spotmarkt) van de Transporeon-platformen. De analyses worden gegenereerd uit meer dan 1,8 miljoen vrachtbestellingen. Deze bestellingen worden jaarlijks verwerkt via de spotmarkt van Transporeon en vervolgens geanalyseerd door Tim Consult. De Transport Market Monitor biedt dus up-to-date, nauwkeurige en transparante informatie. Voor volledige toegang tot de TMM-evaluaties kunnen nieuwe gebruikers zich simpelweg hier inschrijven voor de gratis basisversie van TMM Freemium. Net als de bestaande gebruikers krijgen ze dan direct toegang tot alle evaluaties van de premium-optie.

 

Transporeon