Kaart brengt grensopstoppingen real-time in beeld

grensopstoppingen

Met de uitbreiding van het coronavirus neemt ook de impact op de logistiek toe. Steeds meer regeringen besluiten tot grenspatrouilles of zelfs -sluitingen, hetgeen van directe invloed is op de vrachtstromen. Supply chain-softwareleverancier Sixfold komt daarom met een kaart die de grensopstoppingen voor vrachtwagens in Europa real-time in beeld brengt. 

Sixfold biedt zijn klanten – wereldwijd opererende fabrikanten, retailers en logistiek dienstverleners – dagelijks real-time en voorspellend inzicht in hun zendingen. Zij zijn daardoor op de hoogte van waar hun zendingen zich bevinden, wanneer deze aankomen bij hun eigen faciliteiten of bij de klanten en, cruciaal, of er wellicht sprake is van problemen of vertragingen.

Vertragingen vallen mee

‘Uit data van miljoenen zendingen op ons platform blijkt dat er weliswaar sprake is van verstoringen, maar dat de vertragingen niet zo erg zijn als men zou verwachten’, meldt Sixfold. ‘Op basis van onze gegevens is de tijdige levering in de afgelopen week in de getroffen gebieden met slechts 3 tot 7 procentpunten gedaald – afhankelijk van de regio’s en industrieën.’

Bedrijven hebben volgens Sixfold dankzij real-time gegevens en inzichten snelle en efficiënte beslissingen kunnen nemen met betrekking tot het transport van hun goederen. Ze zijn erin geslaagd nieuwe routes voor hun transporten te kiezen en schaarse middelen te verschuiven naar de cruciale transporten. Ondanks de ongewone omstandigheden bleef het serviceniveau daardoor op peil, aldus de softwareleverancier.

Europese grensopstoppingen

Vanwege de impact die Sixfold ervoer bij het helpen van zijn klanten, is besloten ook anderen hiermee van dienst te zijn. Zo werd, om te beginnen, geaggregeerde informatie over grensovergangstijden voor vrachtwagens gepubliceerd, gebaseerd op real-time en voorspellende data. Eenieder die daar belang bij heeft, kan gratis gebruik maken van deze real-time kaart van alle Europese grensopstoppingen. De kaart is hier te bekijken.