Amazon opent eerste Nederlandse fulfilment center in Almelo

Amazon

Amazon heeft vandaag in Almelo haar eerste Nederlandse fulfilment center geopend. Het nieuwe magazijn is een aanvulling op het sorteercentrum in Rozenburg en stelt de webgigant in staat een breed scala aan Nederlandse merken toe te voegen aan haar assortiment. Het magazijn heeft een opslagruimte van 2200 m3 en kan tot 25.000 pakketten per dag verwerken. Op termijn zal het werkgelegenheid bieden aan bijna 170 medewerkers.

Amazon.nl is sinds 2020 actief in Nederland. Met de komst van het fulfilment center in Almelo worden nu naar verwachting zo’n 12.000 nieuwe producten van meer dan 400 merken toegevoegd aan het assortiment. Ook het levensmiddelenassortiment wordt uitgebreid, zodat consumenten ook voor hun dagelijkse boodschappen bij Amazon terechtkunnen. Onder meer Ariel, Calvé, Clipper, Dreft, Lindt, Nintendo, Optimum Nutrition, Sony en Unox zijn nieuwe merken die voortaan verkrijgbaar zijn op Amazon.nl.

Meest klantgerichte bedrijf

Roeland Donker, Country Manager bij Amazon Nederland, noemt de opening van het nieuwe fulfilment center een belangrijke mijlpaal, waarmee het bedrijf de goede ontvangst van Amazon.nl door Nederlandse klanten kan bestendigen. ‘We zijn uitgegroeid tot een van de toonaangevende online winkels in Nederland. Het magazijn stelt ons in staat om nieuwe gewaardeerde Nederlandse en internationale merken aan ons assortiment toe te voegen en hun producten sneller te leveren. Deze stap zal ons helpen het meest klantgerichte bedrijf van Nederland te worden.’

Het nieuwe fulfilment center is gevestigd op Businesspark Twente en heeft een gunstige geografische ligging vlak bij de grens met Duitsland, waardoor het naadloos aansluit op het internationale logistieke netwerk van Amazon. Voor de huur van het gebouw werd een meerjarige huurovereenkomst afgesloten met Bleckmann, dat ook de operationele werkzaamheden verzorgt. Het magazijn is een aanvulling op Amazons huidige logistieke dienstverlening in Nederland.

600 miljoen producten

Amazon heeft haar Nederlandse hoofdkantoor in Amsterdam en telt in ons land nu zo’n 1250 medewerkers. De logistieke vloot van de webgigant omvat hier meer dan 260 bestelwagens, waaronder ongeveer 40 elektrische. Via Amazon.nl zijn inmiddels meer dan 600 miljoen producten beschikbaar. Het aanbod wordt voortdurend uitgebreid en op miljoenen producten geldt: voor 12.00 uur besteld, dezelfde dag nog in huis. Op nog meer producten geldt: vandaag besteld, de volgende dag in huis.