Chinese speelgoedreus VTech vestigt zich in Twente

VTech

VTech, een van ’s werelds grootste speelgoedfabrikanten, heeft voor de realisatie van een nieuw distributiecentrum het oog laten vallen op bedrijventerrein XL Businesspark Twente in Almelo. Het centrum wordt opgezet door logistiek dienstverlener Bleckmann uit Oldenzaal.

Wereldwijd werken er bij VTech 27.000 mensen. Het bedrijf staat met name bekend om de productie van hoogwaardig elektronisch speelgoed. De Europese verspreiding verloopt nu nog via een viertal distributiecentra in verschillende Europese landen. Die centra gaan dicht; alle speelgoed voor de Europese markt (behalve het Verenigd Koninkrijk) zal straks via Almelo gaan.

250 nieuwe banen

Bleckmann, dat de logistiek voor het bedrijf doet en tekende voor de overeenkomst met VTech, heeft met Groep Heylen een overeenkomst afgesloten voor de huur van in totaal 43.000 vierkante meter op T-Port Logistic Center, het enorme magazijn waarvan de bouw recent van start ging. Met de komst van VTech naar Almelo worden naar verwachting 250 nieuwe banen gecreëerd.

Bron: Tubantia