Whitepaper Benchmark-onderzoek Transportmanagement 2023

Descartes cover TM Benchmark NL

Ontdek de strategieën, tactieken en technologie voor transportmanagement die de best presterende bedrijven gebruiken om kansen te benutten en zich aan te passen aan een voortdurend veranderend supply chain-landschap in de whitepaper Benchmark-onderzoek Transportmanagement 2023.

Sinds 2017 voert Descartes jaarlijks een benchmarkonderzoek uit onder wereldwijde transportprofessionals om de strategieën, tactieken en technologische denkprocessen van de best presterende organisaties in kaart te brengen. Deelnemers aan het onderzoek vertegenwoordigen een breed scala aan marktleiders, waaronder klanten van Descartes, leden van handelsverenigingen en lezers van vakpublicaties. Op die manier wordt een evenwichtig beeld weergegeven van transportmanagement (TM). Alleen de resultaten van de laatste vijf jaar worden gebruikt om het onderzoek relevant te houden.

Het benchmarkonderzoek:

• bekijkt hoe bedrijven de rol van TM zien;
• identificeert de belangrijkste trends in de sector die de markt sturen;
• gaat na hoe de waarde van transport wordt gemeten;
• onthult welke capaciteiten, technologieën en competitieve strategieën/tactieken de grootste impact hebben;
• schetst de vooruitzichten voor toekomstige IT-investeringen.

Het onderzoek van 2023: de transitie van transportmanagement

Eind 2022 zette de toon voor het economische klimaat van 2023. De consumenten lieten de koopgolf van de twee voorgaande jaren achter zich. Hogere kosten, vooral voor energie en basisproducten, en de inflatie waren belangrijke redenen voor een tragere economische groei en, in sommige landen, een recessie. De kosten van zee- en luchtvervoer daalden naarmate de capaciteit toenam. Het tekort aan chauffeurs blijft echter gevolgen hebben voor de capaciteit en betrouwbaarheid van het wegvervoer. Transportleiders concentreren zich op het verhelpen van de capaciteitstekorten die tijdens de pandemie aan het licht kwamen, zoals de zichtbaarheid van zendingen. De best presterende bedrijven blijven agressievere acties ondernemen om de managementuitdagingen op het vlak van transport om te zetten in kansen om concurrerender te worden en hun bedrijf te laten groeien.

Alle whitepapers op Supply Chain Magazine vind je hier