Whitepaper Benchmark-onderzoek Transportmanagement 2022

Whitepaper Benchmarkonderzoek transportmanagement 2022

Ontdek de strategieën, tactieken en technologie voor transportmanagement die de best presterende bedrijven gebruiken om kansen te benutten en zich aan te passen aan een voortdurend veranderend supply chain-landschap in de whitepaper Benchmark-onderzoek Transportmanagement 2022.

Over het onderzoek

Sinds 2017 voert Descartes jaarlijks een benchmark-onderzoek uit onder internationale transportprofessionals om de strategieën, tactieken en technologische denkprocessen van de best presterende organisaties in kaart te brengen. Deelnemers aan het onderzoek vertegenwoordigen een breed scala aan marktleiders, waaronder klanten en volgers van Descartes, leden van brancheverenigingen en lezers van vakpublicaties. Op die manier wordt een evenwichtig beeld gegeven van het transportmanagement. Alleen de resultaten van de laatste vijf jaar worden gebruikt om zo de studie relevant te houden.

Het benchmark-onderzoek:
• bekijkt hoe bedrijven de rol van TM zien
• identificeert de belangrijkste trends in de sector die de markt sturen
• gaat na hoe transportwaarde wordt gemeten
• onthult welke capaciteiten, technologieën en competitieve strategieën/tactieken de grootste impact hebben
• schetst de vooruitzichten voor toekomstige IT-investeringen

Het onderzoek van 2022: wat is er twee jaar na de pandemie veranderd?

Sterke economieën stimuleren de vraag van de consument naar goederen, wat een enorme druk heeft gelegd op transportorganisaties om deze op een betrouwbare en kosteneffectieve manier te vervoeren. De combinatie van capaciteitsbeperkingen en het tekort aan chauffeurs in veel landen heeft de uitdagingen waarvoor de transportorganisaties staan alleen maar groter gemaakt. Aangezien er naar verwachting niet snel een oplossing gevonden zal worden voor de situatie, zijn supply chains, en in het bijzonder transport, een gespreksonderwerp op directieniveau geworden. Leiders in de supply chain en de logistiek moeten hun strategieën, tactieken en technologieën voor transportmanagement herzien om de impact op de toeleveringsketen te beperken. De best presterende bedrijven ondernemen agressievere acties om zo de uitdagingen op het vlak van transport om te zetten in kansen teneinde concurrerender te worden en het bedrijf te laten groeien.

Over Descartes

Descartes is wereldleider in het op vraag aanbieden van software-as-a-service-oplossingen gericht op de verbetering van de productiviteit, prestaties en veiligheid van logistiek-intensieve ondernemingen.

Alle whitepapers op Supply Chain Magazine vind je hier