WE Fashion besteedt fulfilment uit aan Zalando

WE Fashion

Kleding van WE Fashion die online via Zalando wordt besteld, zal voortaan door het Duitse e-commerceplatform zelf uitgeleverd worden. Daarmee is WE de eerste Nederlandse modeketen waarvoor Zalando de fulfilment op zich neemt. Dat bericht het FD.

WE Fashion leverde tot voor kort zelf de Zalando-bestellingen af bij de klant. Een dure en omslachtige methode, zeker ook omdat Zalando van de modeketens verlangt dat zij voor de logistieke afhandeling kiezen voor lokale, door hen geselecteerde partners. Voor WE Fashion is het daarom efficiënter de afhandeling van deze orders helemaal uit handen te geven aan Fulfilment Solutions, het logistieke partnerprogramma van het modeplatform.

Volgens Carsten Keller, managing director partner solutions bij Zalando, kunnen modemerken ook flink besparen op hun kosten door de afhandeling van de bestellingen uit te besteden aan het modeplatform. ‘De voordelen verschillen sterk per merk, maar ik heb al besparingen van 30 tot 40 procent op de logistieke kosten gezien’, meldt Keller in het FD.

Alles in één doos

De logistieke dienst van Zalando is inmiddels actief in zeven landen. In totaal 21 merken maken gebruik van de diensten van Fulfilment Solutions. Bijkomend voordeel is dat bij bestellingen van meerdere items van verschillende merken, deze nu door Zalando in één doos verpakt kunnen worden en de klant dus niet meerdere pakketjes aangeboden krijgt.

Voor WE Fashion betekent de deal met Zalando dat de modeketen er nu alleen nog voor hoeft te zorgen dat de voorraad bij Zalando op peil blijft, meldt CEO Joris Aperghis. Overigens heeft WE Fashion met online warenhuis Wehkamp al langer een vergelijkbare samenwerking.

Bron: FD