Vooral zijn actieradius maakt Tesla’s e-truck aantrekkelijk

Tesla heeft een prototype van haar eerste e-truck onthuld, de Tesla Semi. Elon Musk, eigenaar en oprichter van de Amerikaanse autofabrikant, showde de elektrische vrachtwagen op 15 november in Californië aan het publiek, meldt De Telegraaf. Het voertuig heeft een bereik van 800 kilometer. Met die actieradius hoopt het bedrijf ook de concurrentie af te troeven.

Tesla is niet de eerste fabrikant die een e-truck op de markt brengt. Volgens het FD gingen Amerikaanse bedrijven als Nikola Motor Company en Cummins, maar ook Nederlandse bedrijven als Emoss, Ginaf en VDL, het bedrijf van Elon Musk al voor. Goed beschouwd is Tesla dan ook best een beetje laat met zijn
e-truck.

Het nu gepresenteerde prototype heeft bij een maximale belading een bereik van 800 kilometer. In 30 minuten tijd kan de truck daarna opgeladen worden om weer een afstand van ruim 600 kilometer te rijden. Ook is de Tesla Semi supersnel. Zonder vracht accelereert de truck van 0 naar 100 kilometer in 5 seconden, beladen duurt dat 20 seconden.

Semi-autonoom besturingssysteem

De vrachtwagen wordt uitgerust met een semi-autonoom besturingssysteem, waarbij deze vanzelf in zijn rijbaan blijft en zonder menselijke tussenkomst van baan kan wisselen. De aandrijving van de vrachtwagen zou gegarandeerd 1,5 miljoen kilometer mee kunnen. Hoeveel de e-truck moet gaan kosten, is nog niet bekend.

Tesla verwacht de vrachtwagen in 2019 in productie te kunnen nemen.

Bron: De Telegraaf