Supply Chain Magazine November 2022 | Resilience & Maturity

Roland van Bussel

Op donderdag 17 november 2022 verschijnt de digitale editie van Supply Chain Magazine, met het thema Resilience & Maturity. Deze editie is vanaf die datum online te lezen voor de abonnees. Op vrijdag 18 november zal de papieren editie bij de printabonnees op de deurmat vallen.

In dit nummer:

18 | Roland van Bussel

Roland van Bussel, Operations Director bij groothandel in verpakkingsmaterialen Moonen Packaging, zegt dat zijn bedrijf vanuit hun visie en missie en met een duurzaam businessmodel gericht op beschikbaarheid en ontzorgen ‘klanten helpt te verduurzamen’. ‘Nu ik bij Moonen werk, dringt de omvang van de opgave waar we voor staan pas echt tot me door’, schetst Van Bussel.

26 | Supply chain-stresstest

Wie zijn supply chain weerbaarder wil maken, zal die eerst nauwgezet in kaart moeten brengen om vervolgens de meest kwetsbare onderdelen bloot te leggen. Bedrijven gebruiken daarvoor steeds
vaker de aanpak die MIT-professor David Simchi-Levi tien jaar geleden introduceerde. Die aanpak, ondersteund door moderne tools, maakt het mogelijk om elke supply chain aan een stresstest te onderwerpen.

34 | Door magische grens

Nederlandse bedrijven hebben afgelopen twee jaar een historische scoresprong gemaakt in supply chain management. Volgens de initiatiefnemers van de Nationale Supply Chain Monitor Jack van der Veen van Nyenrode Business Universiteit en Michel van Buren van BLMC waren corona en de daaruit voortvloeiende ketenverstoringen een belangrijke trigger om ‘de magische grens’ te passeren.

40 | Wat is datawijsheid?

De toekomst is aan de digitale lopende band en een nieuwe manier van bedrijfsprocessen organiseren, stelt Paul Bessems. Als adviseur en publicist schreef hij hierover het zowel visionaire als praktische boek ‘Datawijsheid’. ‘We moeten niet langer in bedrijven, maar in ecosystemen denken. Dit lijkt radicaal, maar het wordt pas echt radicaal als je er te laat mee begint.’

Verder in dit nummer onder andere:

Neem nu een lidmaatschap op Supply Chain Magazine om deze editie ‘Supply Chain Magazine November 2022 | Resilience & Maturity’ niet te missen!