Supply Chain Magazine februari 2021 | Resilience & Start-ups

Shell

Op donderdag 11 februari verschijnt de digitale editie van Supply Chain Magazine, met het thema Resilience & Start-ups. De eerste editie van 2021 is vanaf die datum online te lezen. Op vrijdag 12 februari zal de papieren editie bij de printabonnees op de deurmat vallen.

In dit nummer:

12 | Coverinterview met Aron Waas

Aron Waas focust zich als geboren ondernemer toch al weer jaren op zijn rol als Global Supply Chain Director in dienst van Boon Edam, wereldwijd marktleider in premium ’toegangsproducten’. ‘Ik krijg hier ongelofelijk veel vrijheid en kan input geven op de strategische koers van dit bedrijf. Ik voel me daarom, ook in loondienst, nog steeds een ondernemer.’

20 | Black Swan

De uitbraak van Covid-19 kwam voor verreweg de meeste bedrijven als een volslagen verrassing. Het was voor hen de ‘black swan’ die in de meeste supply chains alleen in theorie voorkwam. Een jaar later blijkt dat deze black swan de weg heeft geplaveid voor nieuwe tech-partijen met innovatie oplossingen op het gebied van supply chain visibility en supply chain risk management.

30 | Maturity Matrix start-ups

Supply chain start-ups in Europa hebben in 2020 een zeer uitdagend jaar doorgemaakt vanwege de coronapandemie en daarmee gepaard gaande economische crisis. Enkele hebben deze storm niet overleefd. Die verdwenen uit de Maturity Matrix, waarin diverse nieuwskomers zich hebben gemeld, vooral op het gebied van leveranciersmanagement, sustainability en blockchain.

36 | Ketensamenwerking

Samenwerking tussen bedrijven komt in de wereld van supply chain management moeizaam van de grond. Volgens boekenschrijfster Mirjam van Drimmelen verdiepen partijen zich onvoldoende in de ander. ‘Mensen gaan er onbewust vanuit dat de ander wel net zo zal denken als zijzelf. Maar als je niet eerst een voorstelling maakt bij de samenwerking, dan zal deze nooit succesvol zijn.’

Verder in dit nummer onder andere:

  • Deel 5 van 5: Schijf van vijf
  • Supply chain risk ganzenbord
  • De preek: Gij zult uw levensstijl aanpassen

Neem nu een digitaal abonnement om deze editie niet te missen!