Philips haalt Engelse productie naar Nederland

Philips

Philips is van plan in 2020 zijn fabriek in het Engelse Glemsford te sluiten. De productie wordt grotendeels overgeheveld naar een fabriek in Drachten. Hier heeft het bedrijf al een grote productielocatie waar onder meer scheerapparaten worden gemaakt.

De sluiting van de fabriek in Glemsford zou overigens losstaan van alle perikelen rondom de brexit. Philips is al langer bezig het aantal productielocaties terug te brengen van vijftig naar dertig, dit om schaalvoordelen te behalen en de logistieke kosten terug te dringen.

Volgens Philips wordt de productie in Glemsford grotendeels buiten het Verenigd Koninkrijk verkocht. Het gaat hier voornamelijk om babyspullen van het merk Avent, waaronder spenen, flessen en elektrische apparaten voor het steriliseren hiervan.

Gedwongen ontslagen

De fabriek in Glemsford telt circa vierhonderd medewerkers. Gedwongen ontslagen worden niet uitgesloten. Bij de Philips-vestiging in Drachten werken zo’n 2000 mensen. Overigens hevelde Philips eerder ook al een groot deel van de productie van scheerapparaten uit China over naar de Friese stad.