Overname Leen Menken door distributeur Bpost

Leen Menken

Leen Menken Foodservice Logistics uit Zoetermeer is overgenomen door de Belgische levensmiddelendistributeur Bpost. De expertise van Menken – sterk op het gebied van online bestelde maaltijdboxen – sluit goed aan bij de ambitie van Bpost om in de Benelux een leidende speler te worden op het gebied van gespecialiseerde logistieke dienstverlening.

‘Wij zijn al dertig jaar aan het bouwen aan een compleet logistiek aanbod voor bedrijven in de levensmiddelenindustrie. Met Bpost in onze rug kunnen we deze groei in een versneld tempo gaan realiseren’, meldt directeur Leen Menken. ‘Voor zowel klanten als medewerkers is dit een ontzettend positieve verandering. De sterke marktpositie van het bedrijf is hiermee gewaarborgd.’

Menken is zich zes jaar geleden gaan specialiseren in de geconditioneerde ‘last mile’-logistiek van voedsel. Daarnaast verzorgt het Zoetermeerse familiebedrijf de volledige logistiek voor foodketens en cateraars. Ook de functie van koel- en vrieshuis – waarmee het bedrijf oorspronkelijk van start ging – blijft een belangrijke businessunit.

Tot het klantenbestand van Menken horen onder andere Délifrance, Sodexo, HelloFresh, Taco Mundo, Marley Spoon en de Vegetarische Slager.