DSV lijft Zwitsers vrachtbedrijf Panalpina in

Panalpina

De Deense logistiek dienstverlener DSV lijft zijn Zwitserse branchegenoot Panalpina World Transport in. Met de overname is een bedrag van 4,1 miljard euro gemoeid. De verwerving van Panalpina is onderdeel van de consolidatieslag die momenteel gaande is in de sector.

DSV komt met de overname van Panalpina in de top-4 van grootste logistiek dienstverleners ter wereld, na DHL Global, Kuehne+Nagel en DB Schenker. De Deense expediteur probeerde eerder al tevergeefs het eveneens Zwitserse Ceva Logistics over te nemen. Het verloor de biedingsstrijd echter van het Franse CMA CGM.

DSV deed vervolgens in januari een ongevraagd bod op Panalpina. Daarbij werd in eerste instantie 170 Zwitserse frank per aandeel geboden. De deal kwam uiteindelijk rond voor bijna 196 frank per aandeel. Met Panalpina kan DSV de logistieke activiteiten in de lucht en over zee uitbreiden, als aanvulling op de sterke aanwezigheid op de weg.

Panalpina actief in 70 landen

Panalpina telt 500 kantoren in 70 landen. Er werken circa 14.000 werknemers. In Nederland heeft het bedrijf vestigingen in Eindhoven, Rotterdam en op Schiphol. Vorig jaar behaalde het een omzet van 5,4 miljard euro. DSV telt zo’n 47.400 werknemers en was in 2018 goed voor 10,6 miljard euro. Het bedrijf heeft vestigingen in onder meer Venlo, Venray, Moerdijk, Bergen op Zoom, Maastricht Airport en ’s-Heerenberg.