Overname 4PL-aanbieder Caroz door Nunner

Caroz

Caroz Coordination Centre is overgenomen door Nunner Logistics uit Helmond. Caroz, in 2000 in Venlo opgericht, was een van de eerste spelers op de Nederlandse markt die zich op control tower-activiteiten richtte. Inmiddels is het bedrijf uitgegroeid tot een gerenommeerde naam in de 4PL-industrie.

Nunner, opgericht in 1955 in Oostenrijk, bedenkt, ontwikkelt, integreert, verkoopt en implementeert geavanceerde logistieke oplossingen die voor en door opdrachtgevers in alle gebieden van industrie en handel worden ingezet met als doel transparante, kostenefficiënte en betrouwbare supply chain- en distributiesystemen te ontwikkelen. Het bedrijf heeft 27 vestigingen verspreid over Europa.

‘Door de verbinding met Nunner Logistics kunnen we nog verder excelleren en onze dienstverlening naar een hoger niveau brengen’, zegt CEO Rudy Claessens (foto, links) van Caroz. Caroz beheert een logistieke portefeuille met een jaaromzet van ongeveer 200 miljoen euro en heeft naast zijn hoofdkantoor in Venlo nog vijf vestigingen in China.

Erwin Cootjans (foto, rechts), CEO van Nunner: ‘Wij zien een sterke groei in het 4PL-segment van de logistieke markt en verwachten dat deze trend doorzet. Door de transactie met Caroz is Nunner in staat om aan bestaande en nieuwe opdrachtgevers een volledig onafhankelijke end-to-end 4PL-oplossing aan te bieden.’

Onafhankelijke positie Caroz

Zowel Cootjans als Claessens benadrukken dat is vastgelegd dat Caroz een onafhankelijke positie binnen het concern zal blijven behouden en dat de samenwerking zich vooral richt op het gebied van kennisuitwisseling, R&D en IT-ontwikkeling. Claessens zal betrokken blijven als minderheidsaandeelhouder om de nieuwe ambities te verwezenlijken en de neutrale positie van Caroz te waarborgen.