Snellere levering vanuit nieuw dc HelloFresh

HelloFresh krijgt in Bleiswijk een nieuw, tweeënhalf keer zo groot distributiecentrum. De leverancier van maaltijdboxen wil daarmee de logistieke dienstverlening optimaliseren. Het nieuwe pand stelt HelloFresh in staat een groter en diverser assortiment aan te bieden en bovendien klanten sneller te bedienen.

De eerste paal voor de nieuwbouw werd geslagen op 19 oktober. Met een oppervlakte van meer dan 20.000 vierkante meter heeft HelloFresh straks de mogelijkheid om meer huishoudens van maaltijden te voorzien, waarbij de service nog persoonlijker en flexibeler gemaakt kan worden. Daarnaast zorgt het extra grote laaddock ervoor dat voor klanten de tijd tussen bestellen en leveren korter gaat worden. Ook wordt het hele centrum gekoeld naar 2 tot 4 graden Celsius, wat de kwaliteit van het eten ten goede komt.

‘Met deze innovatie staat bij HelloFresh de behoefte van de klant centraal’, meldt Olaf Vreeburg, Head of Operations van HelloFresh. ‘Wij willen bezorgen wanneer het onze klant het beste uitkomt. Gemak heeft hierbij de focus. Het team is continu bezig het productieproces zo efficiënt mogelijk in te richten. Het nieuwe distributiecentrum is hierin een belangrijke stap.’

Logistiek partner Leen Menken

Het ontwerp voor het nieuwe dc kwam tot stand in samenwerking met partner Leen Menken Foodservice Logistics en voldoet daarom helemaal aan hun wensen. Leen Menken: ‘Als logistiek dienstverlener van HelloFresh hebben we de groei heel bewust en van dichtbij meegemaakt. In korte tijd zijn ze razendsnel gegroeid. We hebben met slimme logistieke ideeën en flink wat creativiteit hun groei kunnen faciliteren. We zijn dan ook ontzettend blij met de bouw van dit nieuwe distributiecentrum. Er is voor ons letterlijk nog meer ruimte om de logistiek zo efficiënt mogelijk in te richten, zodat HelloFresh probleemloos kan blijven groeien en de klanten optimaal kan bedienen.’

De opening van de nieuwbouw staat gepland voor de zomer van 2018; de eerste maaltijdboxen worden naar verwachting vanaf juli 2018 geleverd.