Nieuw dc met experience center voor De Eekhoorn

De Eekhoorn Dutch Furniture uit Zwaagdijk-Oost gaat een groot distributiecentrum bouwen op het nieuwe bedrijventerrein Zevenhuis in Hoorn. Bij het dc komt ook een experience center. Om de plannen te verwezenlijken, werd een 25.000 vierkante meter tellende bouwkavel aangekocht. Eind 2019 moet de nieuwbouw klaar zijn voor ingebruikname.

Het pand wordt 16,5 meter hoog en biedt meer dan 190.000 kubieke meter ruimte voor de complete collectie van De Eekhoorn Dutch Furniture, waaronder de eigen merken Woood en BePureHome. ‘Wij hebben een breed assortiment, we leveren nagenoeg alles uit voorraad en onze artikelen zijn volumineus. Deze combinatie zorgt ervoor dat wij een groot distributiecentrum nodig hebben’, aldus commercieel directeur Jos de Smit.

De Eekhoorn werkt momenteel nog vanuit vier verschillende locaties in Zwaagdijk-Oost. De meubelfabriek zelf blijft daar ook; het kantoor, het experience center en het dc komen straks op Zevenhuis te zitten. Zodra de nieuwbouw in 2019 gereed is, worden de zelf geproduceerde bouwpakketten dagelijks vanuit Zwaagdijk-Oost overgebracht naar het nieuwe dc in Hoorn.

Compleet andere wijze van distributie

Het familiebedrijf bezorgt een groot deel van de producten in opdracht van de klant direct aan de consument. ‘Dit zorgt voor een compleet andere wijze van distributie, waarbij wij tot laat in de avond nog orders verzamelen van meubelen die de volgende dag bij de consument bezorgd worden. De markt is de laatste jaren enorm veranderd: meer dan 30 procent van onze omzet wordt inmiddels gerealiseerd door onlinepartijen en wij houden er rekening mee dat dit binnen drie jaar meer dan 50 procent zal zijn’, aldus De Smit.

De online omzet is inmiddels de snelst groeiende tak van De Eekhoorn. ‘Dat is ook de reden dat we in het nieuwe pand een experience center gaan bouwen’, meldt De Smit. ‘Consumenten kunnen straks de volledige collectie van onze merken Woood en BePureHome in een inspirerende omgeving bekijken en vervolgens bij een van de (web)winkels bestellen. De bestelling zal vervolgens bij de consument thuis worden afgeleverd.’