UPS opent zeer geavanceerd dc in Roermond

logistieke vastgoedsector

UPS Supply Chain Solutions heeft begin deze maand in Roermond een nieuw distributiecentrum geopend. Het dc is uitgerust met geavanceerde automatiseringstechnologieën die zorgen voor een snellere en hogere doorvoercapaciteit waarmee de efficiëntie vergroot wordt. Het complex moet op die manier de sterke groei en de veranderende logistieke behoeften binnen retail, hightech en industriële productie opvangen. Het nieuwe gebouw huisvest straks bovendien het eerste innovatiecentrum van UPS in Europa. Daarmee maakt het van de Limburgse stad de belangrijkste Europese tech hub van UPS.

Roermond is van groot belang binnen het UPS-netwerk dankzij de centrale ligging, met verbindingen naar de lucht- en zeehavens van Amsterdam, Rotterdam, Luik en Keulen. De bestaande campus werd dan ook uitgebreid met 17.000 m² oppervlakte, waardoor deze nu over een totaal van 85.000 m² magazijnruimte beschikt. Het is bovendien een van de meest duurzame UPS-gebouwen ter wereld.

Door gebruik te maken van slimme logistieke technologieën met een automatisch opslag- en ophaalsysteem en autonome mobiele robots biedt het nieuwe dc klanten een nog efficiëntere en betrouwbaardere opslag, orderverwerking, retourbeheer en andere diensten. Bovendien brengt het toepassen van deze technologieën een efficiëntie van 400 procent in de beschikbare opslagcapaciteit. Iets dat steeds belangrijker wordt binnen de logistiek wereldwijd door de aanhoudende, sterke groei van e-commerce.

Innovation Center

Vanwege de goede bereikbaarheid van de locatie én het hoge vakniveau van de Nederlandse beroepsbevolking opent UPS in Roermond ook het allereerste Innovation Center van de EMEA-regio. Het eerste innovatiecentrum van UPS is gevestigd in Singapore en opende in december 2021. Die in Roermond opent in de tweede helft van 2022 en biedt innovators en ondernemers de mogelijkheid de nieuwste automatiserings- en magazijntechnologie te testen.

‘We zijn momenteel in gesprek met verschillende partners om te zorgen dat onze klanten de kans krijgen de veelbelovende technologieën van ons Innovation Center te testen’, zegt Patrick Loos, Country Manager Nederland bij UPS. ‘We kijken ernaar uit om samen met hen te werken aan de toekomst van het logistieke magazijn.’ Bij volledige capaciteit bieden de nieuwe locaties op termijn werk aan meer dan 200 mensen.