De Bijenkorf besteedt bevoorrading winkels uit

De Bijenkorf

De Bijenkorf gaat de bevoorrading van haar winkels uitbesteden. Als gevolg daarvan wordt het eigen distributiecentrum in Woerden overbodig. Halverwege 2019 zal het dc de deuren sluiten; de 143 personeelsleden komen op straat te staan.

Na de sluiting van het distributiecentrum in Woerden zal de bevoorrading van de zeven Bijenkorf-filialen in Amstelveen, Amsterdam, Den Haag, Eindhoven, Maastricht, Rotterdam en Utrecht door een externe partij uitgevoerd worden uitgevoerd vanuit een nieuw te bouwen dc bij Tilburg of Waalwijk. De waren-huisketen is daarover inmiddels in gesprek met Ingram Micro in Utrecht, dat momenteel al de onlinebestellingen van De Bijenkorf in een dc in Waalwijk afhandelt.

Ook de e-commerce-activiteiten zullen uiteindelijk worden ondergebracht bij het nieuwe distributiecentrum. Na de samenvoeging zal het aantal banen in de distributie vermoedelijk groeien naar circa achthonderd, verwacht De Bijenkorf. Momenteel zijn dat er nog vijfhonderd. De warenhuisketen meent dat klanten van de ingreep gaan profiteren. ‘De samenvoeging leidt tot een betere en snellere service, omdat de bevoorrading van zowel de winkels als de webshop vanuit één centrale voorraad zal plaatsvinden.’

Bron: www.fd.nl