Duurzaam dc voor Lidl in Roosendaal

Het Duitse supermarktconcern Lidl krijgt in Roosendaal een gloednieuw, voor e-commerce-activiteiten bedoeld distributie-centrum. Het dc is ontworpen op basis van het duurzame Breeam-certificaat Very Good en wordt gerealiseerd door Unibouw, in opdracht van logistiek vastgoedontwikkelaar Delin Capital Asset Management (DCAM).

Het nieuwe distributiecentrum verrijst op logistiek bedrijvenpark Borchwerf II. Lidl wil er de e-commerce-activiteiten in Europa verder vormgeven. DCAM zocht volgens Unibouw naar een geschikte locatie voor een nieuw distributiecentrum. Lidl haakte in een later stadium bij het project aan als huurder van het nog te bouwen dc.

Unibouw zette daarna voor DCAM het vergunningentraject in gang. In maart van dit jaar werd de omgevingsvergunning verleend voor de realisatie van een dc met een bruto vloeroppervlak van 56.000 vierkante meter. De nieuwbouw bestaat uit een logistiek deel verdeeld over drie compartimenten en mezzaninevloeren met 52 laaddocks.

Oplevering april 2018

Eind maart startte Unibouw met het grondwerk. In september moet de bouw zover gevorderd zijn dat Lidl al een gedeelte in gebruik kan nemen om een start te maken met het plaatsen van magazijnstellingen en overige inrichting. De oplevering van het complete project vindt volgend jaar april plaats.