Jumbo wil snel tweede bezorgcentrum

foodretailer

Om de sterke groei van het aantal online bestellingen te kunnen bijbenen, opent supermarktconcern Jumbo volgend jaar een tweede centrum voor de afhandeling daarvan. De nieuwe vestiging komt in Raalte, Overijssel. Dat meldt Nu.nl op 11 juli 2017.

Het huidige bezorgcentrum in Den Bosch loopt sneller dan verwacht tegen de grenzen van zijn capaciteit aan, zegt Jumbo-topman Frits van Eerd. Hij noemde de keuze voor Raalte een logische, omdat van daaruit makkelijk klanten in het noorden en oosten van het land kunnen worden bediend. Bovendien heeft Jumbo er al een pand beschikbaar. Het nieuwe bezorg-centrum zal werk bieden aan circa 550 mensen.

In 2016 werd de capaciteit voor bestellingen via Jumbo.com al ruim-schoots verdubbeld, van 20.000 naar 50.000 orders per week. Jumbo streeft ernaar marktleider te worden in het thuisbezorgen van boodschappen. Het bedrijf houdt er dan ook rekening mee meer distributiecentra te moeten inrichten. Waar die gevestigd worden, is nog niet bekend. Jumbo onderzoekt nog hoe het distributienetwerk er in de toekomst uit moet komen te zien.