Lidl: eigen rederij als reactie op problemen in containervaart

Lidl

Lidl richt zijn eigen rederij op en verkleint zo zijn logistieke afhankelijkheid. De komst van Tailwind Shipping Lines stelt de food discounter ook in staat af te rekenen met de huidige problemen in de containervaart, die leiden tot trage bezorging en hoge transporttarieven.

Het werkterrein van de nieuw opgerichte onderneming strekt zich uit tot onder meer het vervoer, de verpakking en de opslag van goederen, alsmede het vervoer van goederen per schip en per vliegtuig, meldt de Duitse logistieke website VerkehrsRundschau.de. Zoals de naam van het bedrijf al doet vermoeden, ligt de nadruk echter in de eerste plaats op containervervoer en aanverwante diensten.

Flexibeler beheer

‘Het doel van de oprichting van de rederij is om het toegenomen volume van verschillende productiefaciliteiten op de lange termijn op onderdelen flexibeler te kunnen beheren’, meldt CEO Wolf Tiedemann van Lidl over de stap. Met de komst van Tailwind Shipping Lines slaagt de discounter er niet alleen in de supply chain veiliger te maken, maar verbetert ook de beschikbaarheid van goederen in de winkels.

Schwarz Group

Lidl maakt deel uit van de Schwarz Group. Deze heeft vestigingen in 33 landen en exploiteert in totaal 12.900 filialen. De 500.000 werknemers genereerden in 2020 een totale omzet van 125,3 miljard euro.

Bron: VerkehrsRundschau.de