Lean in de logistiek

Lean in de logistiek

Lean in de logistiek beoogt een lekker praktisch handboek te zijn, dat logistici helpt om stap voor stap te werken aan een lean topcultuur in hun bedrijf. Gebaseerd op een casus voor Bol.com uit de logistieke praktijk van e-fulfilment provider Docdata (tegenwoordig Ingram Micro).

In dit handboek staan de basisbegrippen binnen lean handig op een rijtje. Ook geeft het boek handvaten hoe de lezers succesvol lean in hun organisatie kunnen implementeren. Bovendien is te lezen over de – naar eigen zeggen – verbluffende resultaten met lean bij Docdata. Met handige verwijzingen en downloads op www.leanindelogistiek.nl om vandaag al met lean aan de slag te gaan.

Vanuit hun eigen ervaring willen Esther Schuurmans en Caroline van der Plas anderen inspireren om met lean aan de slag te gaan én te blijven. Schuurmans en Van der Plas zijn zelf dagelijks met lean in de weer. Schuurmans begeleidt vanuit Q4All bedrijven bij het implemen-teren van lean management, zo ook bij Docdata (Ingram Micro). Daar ontstond de samenwerking met Van der Plas, verantwoordelijk voor kwaliteitszorg bij Docdata (Ingram Micro). Hun opgedane ervaringen én passie voor lean brengen ze graag aan je over.

‘Lean in de logistiek’ (2017), Esther Schuurmans & Caroline van der Plas. Uitgever: Bol.com, 160 blz., €35,85.