Huub Vermeulen nieuwe topman Bol.com

Huub Vermeulen volgt Daniel Ropers op als topman bij Bol.com. Vermeulen (53) was de afgelopen zestien jaar al nauw betrokken bij het bedrijf en als directielid verantwoordelijk voor Operations & Fulfilment. Dat bericht het FD van 28 juni 2017.

Ropers (foto, links) en Vermeulen (rechts) leerden elkaar achttien jaar geleden al kennen. Vermeulen werkte toen bij de cd-fabriek van Docdata, dat cd’s voor Bol.com verstuurde. De samenwerking begon overigens niet zo lekker. ‘Mijn distributieafdeling had een aantal cd’s verkeerd verstuurd die vervolgens zoek waren’, meldt Vermeulen in het FD. Een zeer boze Ropers, toen net directeur bij Bol.com, meldde zich bij hem met een schadeclaim van 2 ton.

Vermeulen legde Ropers uit dat hij een hoger tarief per cd moest betalen als dit soort risico’s voor rekening van de distributeur kwamen. Ropers ging boos weg, maar was tegelijk ook onder de indruk van de argumenten die Vermeulen op tafel legde. ‘Ik dacht: dit is wel een briljante vent.’ Toen hij niet lang daarna bij Bol.com een operationeel directeur nodig had, wist hij direct wie hij daarvoor wilde hebben.

Logistieke tak geleid

Vermeulen heeft bij Bol.com onder meer de logistieke tak geleid, maar zat ook op IT, betalingsverwerking en fraudebestrijding. Hij meldt dat er met hem aan het hoofd van de webwinkel niets zal veranderen. ‘Daniel, de andere directieleden en ik hadden op honderden punten discussie, maar niet over de richting. Het gaat bij Bol.com om radicale vernieuwing, maar nog meer om het verbeteren van alles wat er al is’, zegt hij in het FD.

De vertrekkende Ropers start per 1 oktober als CEO bij Springer Nature, een wereldwijd leidende wetenschappelijke, educatieve en zakelijke uitgeversgroep. Hij volgt Derk Haank op, die met pensioen gaat.