Kramp Groep steekt miljoenen in magazijnen

Kramp Groep uit Varsseveld gaat flink uitbreiden. Voor 2017 staat er een recordbedrag van 52 miljoen euro aan investeringen op de agenda, onder meer in de magazijnen en het e-commerce-platform. Dat blijkt uit het recent gepubliceerde jaarverslag ‘Continuous Improvement’.

Kramp, opgericht in 1951, heeft een goed jaar achter de rug heeft. Met een omzet van 737,5 miljoen euro laat de specialist in onderdelen en accessoires voor de agrarische industrie een groei zien van 5,4 procent ten opzichte van 2015. Het resultaat na belastingen is 45,6 miljoen euro. De nettowinst valt iets lager uit dan in 2015; een daling van 5 procent. Dat is te verklaren door de koersdaling van het Britse pond en door hogere afschrijvingen als gevolg van investeringen die gedaan zijn.

Met name de groeimarkten van Kramp presteerden sterk. In Italië en Ibérica werden flinke omzetstijgingen behaald, mede dankzij de opening van een magazijn in Madrid. Frankrijk heeft eveneens een goed jaar achter de rug. Ook in Oost-Europa wist Kramp marktaandeel te winnen. Zo steeg de omzet in Rusland met 35 procent. In de bestaande markten toonde Kramp zich solide. Nederland, België en Denemarken presteerden prima met groeipercentages van 6 tot 8 procent; Duitsland groeide volgens verwachting.

Uitbreiding magazijnen

De magazijnen in Varsseveld, Strullendorf (Duitsland), Poitiers (Frankrijk) en Konin (Polen) worden komende tijd uitgebreid. CEO Eddie Perdok kondigt daarnaast aan ook in het e-commerce-platform te investeren. ‘De ontwikkelingen daarin gaan snel en wij willen daarbij vooroplopen. Ook zetten we stappen om nog efficiënter en klantgerichter te gaan werken. Daarin past ook de uitbreiding van onze magazijnen. Het stelt ons in staat een nog breder assortiment aan te bieden met dezelfde snelle levertijd.’