Kendrion profiteert van toenemende robotisering in industrie

Kendrion uit Zeist profiteert flink van de toenemende robotisering in de industrie. De industrieel toeleverancier gaat om die reden miljoenen investeren in de uitbreiding van zijn productiecapaciteit in Duitsland en China. Dat bericht het FD van 17 augustus 2017.

Vrijwel iedere Nederlander maakt dagelijks gebruik van producten waarin onderdelen van Kendrion zijn verwerkt. Onder meer in auto’s, treinen, liften en pinautomaten zitten elektromagneten van dit beursgenoteerde bedrijf.

Door de robotisering in de industrie ziet Kendrion nu ook een sterk toenemende vraag naar magnetische remmen, onderdelen die veel worden gebruikt voor industriële robots. Voor Kendrion reden een van de acht fabrieken in Zuid-Duitsland (Villingen) uit te breiden.

Joep van Beurden, topman van Kendrion: ‘Veel bedrijven in de industrie beginnen gebruik te maken van robots. Met onze producten kunnen we inspelen op de trend van verdergaande robotisering. We zien daar veel mogelijkheden voor groei.’

China als groeimarkt

Daarnaast wordt ook uitgebreid in China. Een nieuwe fabriek in Suzhou moet volgend jaar de productiecapaciteit van de bestaande vestiging verdubbelen. Ter plekke worden magnetische remmen, componenten voor auto’s en trucks, en remmen voor liften gemaakt.

China is sowieso een groeimarkt voor Kendrion. Het Aziatische land wordt tegenwoordig ook niet langer aangestuurd vanuit Duitsland, Kendrion’s grootste markt, maar vanuit China zelf, om slagvaardiger te kunnen opereren.