Checklist magazijnautomatisering

Visual - checklist magazijnautomatisering

Magazijnautomatisering lijkt de oplossing voor de huidige arbeidskrapte in de logistiek. Maar heeft u het echt nodig? En welke vorm van automatisering is geschikt voor u? Ontdek met deze 10 eenvoudige vragen hoe u kunt zorgen voor een duurzame groei van uw bedrijf, waarbij automatisering al dan niet een rol kan spelen.

Als u besluit de sprong naar magazijnautomatisering te wagen of verder te gaan, moet u rekening houden met twee belangrijke beperkingen: beschikbare technici en integratie. De meeste oplossingen voor automatisering en robotisering zijn vaak ontoegankelijk voor kleine en middelgrote ondernemingen, tenzij ze met andere bedrijven worden gedeeld.

Evoluerende robots

Bij de automatisering en robotisering van magazijnen is de eerste belangrijke beperking de moeilijkheid om gespecialiseerde technici te werven voor de implementatie en het onderhoud van steeds verder evoluerende technologieën. Vandaar het belang om op zoek te gaan naar aanbieders van oplossingen die naast de implementatie ook de controle en het onderhoud van de oplossingen omvatten, zodat deze voortdurend worden bijgewerkt en aangepast aan de behoeften van het bedrijf.

De andere uitdaging is de integratie van deze oplossingen in bestaande systemen. Wanneer er al andere systemen aanwezig zijn, kan het ingewikkeld zijn om van leverancier te veranderen of om een nieuwe oplossing in het bestaande systeem te integreren. Daarom is het raadzaam bij de keuze van een nieuwe leverancier rekening te houden met zijn vermogen om naadloos te integreren met uw systeem, om verlies van efficiëntie en informatie te voorkomen en om de betrouwbaarheid van het totale systeem te waarborgen.

Download de Checklist magazijnautomatisering

Wilt u weten hoeveel automatisering uw magazijn nodig heeft? Exotec, producent van magazijnrobots, en Supply Chain Magazine hebben hiervoor een praktische checklist ontwikkeld. Vul de checklist in om de mate van automatisering in het magazijn te bepalen.

Alle checklists van Supply Chain Magazine vind je hier.