Gryn, Lagrange.AI en Quantics finalisten Supply Chain Start-up Contest 2024

finalisten Supply Chain Start-up Contest 2024

De supply chain start-ups Gryn, Lagrange.AI en Quantics, uit respectievelijk Duitsland, Zwitserland en Oostenrijk, zijn doorgedrongen tot de finale van de European Supply Chain Start-up Contest 2024. Supply Chain Media heeft als initiatiefnemer van deze wedstrijd sinds 2018 al ruim 250 Europese supply chain start-ups geïdentificeerd en geanalyseerd. Jaarlijks publiceert het deze startende bedrijven van maximaal vijf jaar oud in de zogenaamde Maturity Matrix van Europese supply chain start-ups en scale-ups. Deze bedrijven komen in aanmerking voor de 2024-editie van de jaarlijkse contest.

De ingezonden supply chain-oplossingen van de drie finalisten zijn heel verschillend: visibility van CO2-emissies (Gryn), real-time netwerksimulatie (Lagrange.AI) en snelle vraagvoorspelling (Quantics). Maar alle drie maken ze gebruik van artificial intelligence  (AI) in hun oplossingen.

Naast deze start-ups wisten ook Digilo, Holocene en The Climate Choice zich te kwalificeren voor de finale van de European Supply Chain Scale-up Contest, ook vanwege hun uiteenlopende toepassingen van AI op verschillende plekken in de keten.

De zes finalisten zullen hun korte ‘elevator pitch’ doen op het hoofdpodium van het inNOWvate Supply Chain Event in het Pathé-bioscoopcomplex in Amsterdam-Noord op 22 mei 2024. De drie finalisten van de start-up contest zullen ook individueel worden ondervraagd door een kundige jury om te beslissen wie de opvolger wordt van de winnaar van vorig jaar: het Belgische Ventory (foto).

Beoordeling jury

Dit jaar bestaat de jury uit Thijs Gitmans (investeerder bij Shift Invest), Tariq Farooq (voormalig Chief Operating Officer bij Sanofi), Emilia Jevakhoff (CEO en oprichter van Winddle, winnaar van de contest in 2021), Jasper van Rijn (Managing Director bij adviesbureau IG&H) en Martijn Lofvers (CEO & Chief Trendwatcher bij Supply Chain Media, tevens juryvoorzitter). De jury zal de finalisten beoordelen op de commerciële kansen van de gepresenteerde oplossingen, het niveau van innovatie, de praktische toepasbaarheid en de helderheid van de presentatie.