Geldinjectie voor start-up SettleMint

SettleMint

SettleMint heeft een flinke geldinjectie ontvangen van KPN Ventures, dat de investeringen regelt namens KPN. De investeringstak steekt 1,9 miljoen euro in de Belgische start-up. Ook andere bedrijven hebben flink geïnvesteerd in de softwareleverancier. Dat houdt in dat SettleMint nu in totaal kan beschikken over 5,5 miljoen euro.

SettleMint – opgericht door Matthew Van Niekerk (foto, rechts) en Roderik van der Veer (links) biedt bedrijven toegang tot zijn blockchain-platform. Dit maakt het voor bedrijven makkelijker om blockchain-usecases te ontwikkelen en in te zetten in hun processen.

Immers, het gebruik van blockchain wint steeds meer aan populariteit en in supply chain management experimenteren bedrijven nu volop met blockchain-technologie. Het is niet voor alle bedrijven mogelijk om dit zelf op te zetten, dus kiezen veel partijen voor uitbesteding aan derden.

Alternatieve mogelijkheid

De software van SettleMint biedt een alternatieve mogelijkheid. Met zijn middleware software neemt het bedrijf veel complexiteit weg en maakt het op die manier voor ontwikkelaars makkelijker om met blockchain te werken. Het opgehaalde geld wordt ingezet om een groter onderdeel te vormen van de IT-infrastructuur van publieke en private ondernemingen.

Geïnteresseerd in start-ups? Kom naar inNOWvate in mei, ontmoet tientallen start-ups en stem mee in de supply chain start-up contest! Koop je kaartje hier.