FrieslandCampina gaat in zee met HelloContainer

HelloContainer

FrieslandCampina heeft een meerjarig contract getekend met het Zeeuwse HelloContainer. De zuivelcoöperatie gaat de software van HelloContainer gebruiken om meer grip te krijgen op het logistieke proces, de informatievoorziening naar de klanten te verbeteren en het verduurzamen van bedrijfsprocessen te kunnen doorzetten.

HelloContainer is een innovatieve scale-up die een online Ocean Control Tower voor zeecontainers heeft ontwikkeld. Dit platform stelt gebruikers in staat om aanbieders te vergelijken op basis van prijs, kwaliteit, snelheid en CO2-uitstoot. Door digitalisering van het proces rondom het boeken van zeecontainers kan volgens HelloContainer een grote efficiëntieslag gemaakt worden.

HelloContainer is inmiddels vijf jaar actief op de markt. Met steun van onder meer de regionale ontwikkelingsmaatschappij Impuls Zeeland en het groeiende exportvolume vanuit klanten wist het een robuuste oplossing te realiseren die – in nauw overleg met de klanten – continu wordt doorontwikkeld tot een complete Ocean Control Tower.

Verduurzamen van de scheepvaart

De ambitie van HelloContainer is het verduurzamen van de scheepvaart. Gebruikers van het platform worden dan ook gefaciliteerd en gestimuleerd in het kiezen voor duurzamere schepen. Dit wordt gedaan door het inzichtelijk maken van de CO2-uitstoot per verlading en dit te bundelen in een CO2-dashboard. HelloContainer is dan ook enthousiast over de impact van de aansluiting – na een succesvolle pilot – van FrieslandCampina.

FrieslandCampina maakte vorige maand ook al bekend de melkinzameling te verduurzamen. Het ging daarvoor een samenwerking aan met de Duitse zuivelonderneming Hochwald. Samen zorgen ze voor een efficiëntere inzameling van melk bij melkveebedrijven. Door een melkuitwisseling bij de leden onderling wordt de afstand naar de verwerkingslocaties aanzienlijk verkort, wat behalve kostenbesparingen ook zorgt voor minder uitstoot van CO2.