Checklist voor warehouse-robotisering

Checklist voor warehouse-robotisering

Vorig jaar telde de magazijn- en transportsector een recordaantal van 490.000 vacatures volgens The Washington Post, en dat aantal is alleen maar toegenomen. Toch is het verhaal dat robotica en automatisering, waaronder Autonome Mobiele Robots (AMR’s), banen wegnemen. Moeten magazijnmedewerkers zich echt zorgen maken dat ze hun baan verliezen aan robots? Wat we nodig hebben, is inzicht in de reden van die angst en in de voordelen van robots voor werknemers.

Een snel, accuraat en kosteneffectief fulfilment van consumentenorders in het magazijn is essentieel voor succesvolle e-commerce naar consumenten. Het wordt met de dag duidelijker dat merkenproducenten, retailers en logistiek dienstverleners hun huidige fulfilmentactiviteiten moeten uitbreiden om concurrerend te blijven. Hoe kunnen bedrijven hun huidige fulfilmentactiviteiten verbeteren om sneller, flexibeler en effectiever te opereren?

Autonome Mobiele Robots

Het is uiterst belangrijk voor bedrijfsleiders om de kritieke factoren snelheid, kosten, nauwkeurigheid en zelfs de voordelen voor de klantervaring te begrijpen die mogelijk zijn door mechanisering en robotisering van het magazijn. De toevoeging van meerdere samenwerkende Autonome Mobiele Robots (AMR’s) aan de bestaande magazijnoperatie kan verschillende voordelen opleveren voor de e-commercefulfilment. De timing en doorlooptijd van orders verbetert doorgaans met 40 tot 50 procent na de introductie van AMR’s in het magazijn. Orderverzamelen met ondersteuning van AMR’s kan de nauwkeurigheid en de productiviteit in sommige gevallen twee tot drie keer verbeteren.

Een vermindering van ergonomisch zwaar werk door robotisering leidt tot aanzienlijk lager ziekteverzuim en verloop, en door de ingebouwde technologie bij AMR’s om botsingen te vermijden, ook tot minder ongevallen in het magazijn. De toepassingen van intuïtieve beeldschermen op AMR’s zorgen voor een minimale initiële begeleiding van een orderpicker bij onboarding, vaak zelfs minder dan 5 minuten.

Download de checklist voor warehouse-robotisering

Locus Robotics en Supply Chain Magazine hebben een praktische checklist opgesteld om te bepalen of jouw magazijnoperatie klaar is voor de toekomst. Beantwoord de 10 vragen om te bepalen in hoeverre mechanisering en robotisering van jouw warehouse noodzakelijk is.

Alle checklists van Supply Chain Magazine vind je hier.