Checklist voor flexibele warehousing

Visual - checklist voor flexibele warehousing

Bedrijven moeten hun warehouse-operatie tegenwoordig gemakkelijk laten meeveren vanwege snel veranderende en zelfs per dag fluctuerende orderpatronen. De beschikbaarheid van personeel kan hierbij een serieuze bottleneck vormen. Automatisering biedt een mogelijke uitkomst, maar mag niet leiden tot een knellend keurslijf.

De opkomst van e-commerce heeft een enorme impact op de inrichting van warehouses. In plaats van het uitsluitend uitleveren van hele pallets moeten bedrijven doosjes of zelfs losse producten orderpicken. Dit geldt niet alleen voor consumentenproducten, maar ook voor zakelijke goederen.

Hybride automatisering

Gezien de toenemende aantallen orders, meestal kleiner in omvang, is automatisering van een deel van het warehouse steeds meer een optie om de beoogde productiviteit te behalen of te verbeteren. Maar deze automatisering moet wel de nodige flexibiliteit in zich hebben voor het geval de goederenstromen veranderen, bijvoorbeeld door een verschuiving in het assortiment of de orderpatronen.

De toepassing van hybride automatisering in het warehouse biedt deze flexibiliteit vaak. Eén automatiseringsoplossing is zelden voor het hele magazijn het meest efficiënt. Dat geldt zeker voor magazijnen met een grote verscheidenheid aan artikelen en een gevarieerd orderpatroon. Een automatisch systeem dat geschikt is voor de in- en uitslag van volle pallets is minder efficiënt in het verzamelen van doosjes met kleine artikelen. Door het slim combineren van manuele en geautomatiseerde processen biedt een hybride oplossing de vereiste efficiënte wendbaarheid in een warehouse met een relatief snelle en interessante return on investment (ROI).

Download de ‘Checklist voor flexibele warehousing’

Wilt u weten of uw warehouse toekomstbestendig is? Jungheinrich, leverancier van material handling equipment, warehouse-inrichtingen, automatisering en onderhoud, en Supply Chain Magazine hebben hiervoor een handige checklist ontwikkeld. Vul de checklist in om te controleren of uw warehouse toekomstbestendig is.

Alle checklists van Supply Chain Magazine vind je hier.