Checklist voor commandocentrum

Checklist voor commandocentrum

Volgens Gartner zijn beslissingen 65 procent complexer geworden sinds 2020. Leidinggevenden besteden bijna 40 procent van hun tijd aan het nemen van beslissingen – en ze geloven dat het grootste deel van die tijd slecht wordt gebruikt. Analistenbureau IDC merkte in een onderzoek van 2022 op dat 80 procent van de ondervraagde bedrijven bezig is om de zichtbaarheid in supply chain te verbeteren en 90 procent hun wendbaarheid. Deze checklist adresseert de juiste vragen om tot een supply chain-commandocentrum te komen.

Het aantal verstoringen in supply chains neemt wereldwijd toe en deze veroorzaken variabiliteit, zoals materiaaltekorten en pieken in de vraag. Gegevens in bedrijfssilo’s en losgekoppelde applicaties beperken de zichtbaarheid in de supply chain en de mogelijkheden om in te grijpen bij verstoringen. Een digitaal supply chain-commandocentrum is noodzakelijk om de kwaliteit en snelheid van besluitvorming in de supply chain te verbeteren.

Download de ‘Checklist voor commandocentrum’

Softwareleverancier Oracle en Supply Chain Magazine hebben een praktische checklist opgesteld met 10 kritische vragen over een supply chain-commandocentrum.

Alle checklists van Supply Chain Magazine vind je hier.