Cargonexx wint Europese start-up-prijs mobiliteit

Cargonexx

Het Duitse Cargonexx is uitgeroepen tot dé Europese start-up op het gebied van mobiliteit. Het online vrachtplatform sleepte de allereerste  ‘European Startup Prize for Mobility’ in de wacht, een initiatief van het Europees Parlement en de Europese Commissie.

Cargonexx, opgericht in 2016 in Hamburg, is een van de eerste bedrijven die kunstmatige intelligentie toepast in transport. Via een online platform koppelt het automatisch aanvragen voor transport aan vervoerspartijen in zijn netwerk. Op die manier wordt voorkomen dat vrachtwagens leeg rondrijden.

Het logistieke platform maakt gebruik van kunstmatige intelligentie en zelflerende algoritmen om zo te kunnen beschikken over de vrije vrachtwagen-capaciteit. Ook externe factoren als het weer en verkeersvolumes worden daarbij in overweging genomen. Slechts één klik is voldoende om een match tot stand te brengen.

Cargonexx slaagde er met deze technologie in de jury te overtuigen. De prijs werd half februari in Brussel uitgereikt aan CEO Rolf-Dieter Lafrenz (foto). Doel ervan is de promotie van succesvolle start-ups op het gebied van mobiliteit. Cargonexx is inmiddels ook actief in Oostenrijk, Denemarken, Polen en de Baltische staten.

InNOWvate

Een andere start-up contest staat gepland voor 24 mei, tijdens inNOWvate Supply Chain. Uit heel Europa worden daarbij vijf aansprekende start-ups en vijf scale-ups met innovatieve oplossingen voor de supply chain geselecteerd, die zich gedurende de dag presenteren in De Rijtuigenloods in Amersfoort.

Voor meer informatie: inNOWvate Supply Chain