Leren supply chain-innoveren in één dag

innoveren

Innoveren draait om het maken van nieuwe combinaties. En het overbruggen van dilemma’s zorgt daarbij voor vernieuwing, stelt Fons Trompenaars, keynote-spreker over de cultuur van innovatie tijdens het inNOWvate Supply Chain Event in Amersfoort op 24 mei. ‘Net als in de Formule 1 draait het bij innoveren om het combineren van de twee tegenstrijdige belangen van veiligheid en snelheid.’

Veel innovaties komen tegenwoordig van start-ups vandaan, ook in Europa. InNOWvate wil daar extra aandacht aan besteden en organiseert daarom de eerste European Supply Chain Start-up Contest. Op 24 mei presenteren de vijf finalisten tijdens het event hun innovatieve proposities, verschillende platforms voor de supply chain. Het gaat om de start-ups Cargoledger en Stockspots uit Nederland, Cargonexx en Sustainabill uit Duitsland en Luckabox uit Zwitserland. Om de uiteindelijke winnaar te bepalen, zullen zij tijdens het event door een deskundige jury aan de tand worden gevoeld.

Naast deze finalisten presenteren ook tal van andere start-ups zich in een aparte hal aan het publiek. Daarnaast zullen vijf scale-ups, jonge bedrijven die zich al in een verdere levensfase bevinden, strijden om een aparte publieksprijs. Behalve van start-ups en scale-ups komen veel innovaties voor de supply chain ook van leveranciers van hardware, zoals drones, robots, Virtual Reality en 3D-printing. Verschillende van dit soort technologiepartners laten hun innovaties deze dag zien aan de bezoekers van inNOWvate.

Briljante mislukkingen

Jeroen van Weesep, Vice President Innovation in Operations bij Lego Group Supply Chain, gaat tijdens inNOWvate in op het verschil tussen product- en procesinnovatie bij ’s werelds grootste speelgoedfabrikant. En omdat innoveren lang niet altijd in één keer goed gaat, biedt het programma ook aandacht voor mislukkingen. Paul Iske, Chief Failure Officer en oprichter van het Instituut voor Briljante Mislukkingen, laat daarom zien hoe je op een gestructureerde manier naar gefaalde projecten kunt kijken om er echt van te leren.

In dat kader is er ook een bijdrage van Edwin van der Meerendonk, Vice President European Supply Chain bij Disney. Hij vertelt deze dag openhartig over het falen van de productgroep Disney Infinity. Tenslotte geeft ook Ivanka Jansen van PepsiCo de 24mei acte de présence: zij zal spreken over haar zoektocht naar innovatie.