Bpostgroup volledig eigenaar van Active Ants

Active Ants

Bpostgroup heeft alle aandelen verworven van Active Ants, actief in geautomatiseerde e- fulfilment voor online shops. Het Belgische postbedrijf bezat al 75 procent van de aandelen. De acquisitie past in het strategische partnerschap dat de twee bedrijven in 2018 ondertekenden. De missie blijft dezelfde: het ondersteunen van de e-commerce-activiteiten van webshops door het aanbieden van end-to-end oplossingen.

Door innovatieve oplossingen aan te bieden op het gebied van opslag, het afhandelen van online aankopen en verpakkingen, en een werkplek te creëren waar werknemers dagelijks samenwerken met robots, heeft Active Ants naar eigen zeggen een aanzienlijke voorsprong genomen wat betreft de efficiënte verwerking van online bestellingen. Deze end-to-end aanpak sluit volgens hen perfect aan bij de cross-border-activiteiten van Bpostgroup en is bovendien complementair met de fulfilment-diensten op maat van de klant die Radial aanbiedt.

Groeiende vraag naar logistieke ondersteuning webshops

Active Ants, opgericht in 2010, maakte een sterke groei door. Het telt momenteel vijf vestigingen verspreid over vier landen (Nederland, Duitsland, België en het Verenigd Koninkrijk). In België is de site in Willebroek in april vergroot, om tegemoet te komen aan de groeiende vraag naar logistieke ondersteuning voor webshops. Het bedrijf verwerkt miljoenen pakjes voor webshops uit verschillende sectoren.

Jeroen Dekker en Jean Lahaye, voormalig directeuren van Active Ants, verlaten het bedrijf. Bram Blondé is de nieuwe CEO. ‘Het innovatieve concept van Active Ants is uitgegroeid tot een waar succesverhaal en biedt, mede door ons partnerschap met Bpostgroup, unieke diensten aan in meerdere landen’, melden Dekker en Lahaye. ‘Vandaag begint een nieuw hoofdstuk voor het bedrijf. We hebben het volste vertrouwen in het leiderschap van Bram Blondé om Active Ants verder te ontwikkelen.’

Meerwaarde creëren voor klanten

Philippe Dartienne, CEO a.i. van de Bpostgroup: ‘Bbpostgroup blijft investeren in de toekomst. Dit is een nieuwe fase voor het bedrijf en past perfect in onze strategie. We namen in 2018 een meerderheidsbelang in Active Ants omdat we overtuigd waren van hun potentieel. Inmiddels zien we hoe de diensten van dit bedrijf, Radial en Landmark Global elkaar perfect aanvullen en zo een meerwaarde creëren voor onze klanten.’