Active Ants lijft MCS Fulfilment in

Active Ants

Active Ants uit Nieuwegein heeft het Brabantse MCS Fulfilment overgenomen. Sinds 1 oktober gaan de honderd medewerkers, drie panden en zestig klanten van MCS verder onder de vlag van Active Ants.

Active Ants is een snelgroeiend e-fulfilmentbedrijf gespecialiseerd in cross border e-commerce-logistiek. Met innovatieve oplossingen op het gebied van orderpicking, inpakken en opslag heeft het bedrijf naar eigen zeggen een voorsprong opgebouwd in het efficiënt verwerken van e-commerce-orders. Er werkten al 250 mensen.

Nadat het bedrijf uit Nieuwegein in 2018 de strategische investeerder Bpost binnenhaalde, stond een versnelde groei op het programma. De overname van MCS draagt daaraan bij. ‘De klanten van MCS (webwinkels), hun orders, maar ook de bedrijfscultuur en de mensen passen heel goed bij Active Ants’, aldus managing partner Jeroen Dekker (foto, rechts). ‘We verwachten daarom dat we snel voordeel zullen zien van het combineren van onze krachten.’

Bedrijfsstrategie

Voor MCS was de overname onderdeel van de bedrijfsstrategie. ‘Wij wilden een volgende stap maken in automatisering en efficiency en kunnen voordeel halen bij een partij die daar al wat verder in is, Active Ants’, licht managing partner Jeroen Reedijk toe (links op de foto). Hij en zijn compagnon Guus Munnik (op de foto naast Reedijk) blijven in de nieuwe samenstelling werkzaam als directeuren bij het overnamebedrijf.

Meer informatie over e-fulfilment providers is te vinden in het Marktrapport B2C E-fulfilment providers in Nederland van Supply Chain Magazine. Dit rapport dateert uit 2017. Binnenkort volgt een update.