Amazon trekt 7000 extra werknemers aan in VK

Amazon

Vanwege de sterk stijgende onlineverkoop is webgigant Amazon in het Verenigd Koninkrijk hard op zoek naar maar liefst 7000 extra personeelsleden. De uitbreiding komt bovenop de 3000 nieuwe banen die eerder dit jaar al vacant kwamen bij de webwinkel.

Een deel van de nieuw te werven personeelsleden betreft magazijnmedewerkers voor twee nieuwe distributiecentra die dit najaar worden geopend in het noordoosten en midden van het land. Daarnaast worden ook IT-specialisten, technici en specialisten op het gebied van personeelszaken en financiën gezocht.

Amazon profiteert van de sterke groei van e-commerce in het Verenigd Koninkrijk de afgelopen maanden als gevolg van de Covid-19-uitbraak, maar heeft daarnaast ook extra medewerkers nodig om mkb-bedrijven in staat te stellen gebruik te maken van de diensten van zijn verkoopplatform.

40.000 werknemers

Met de in totaal 10.000 nieuwe arbeidsplaatsen stijgt het personeelsbestand van Amazon in het Verenigd Koninkrijk naar meer dan 40.000 werknemers. Eerder meldde ook supermarktketen Tesco al 16.000 nieuwe banen in het Verenigd Koninkrijk te willen creëren met dank aan de e-commerce boost.