Expansie van Sendcloud naar VK vereenvoudigt cross-border verzending

API

Sendcloud, het alles-in-een verzendplatform voor webshops, is nu ook beschikbaar in het Verenigd Koninkrijk (VK). Met deze expansie wil het Eindhovense bedrijf cross-border verzending vereenvoudigen, mede met het oog op de aanstaande brexit. Daarnaast is het betreden van de Britse markt een logische vervolgstap in de internationale expansie van het bedrijf.

Met een gemiddelde jaarlijkse groei van 51,6 procent zit online shoppen in het Verenigd Koninkrijk behoorlijk in de lift. Het Britse e-commerce landschap bezit daarmee veel groeipotentie voor online retailers. Onderzoek van Sendcloud toonde recent aan dat 53 procent van de Europese shoppers regelmatig over de grens bestelt, terwijl veel consumenten gefrustreerd zijn over de tijd en kosten van internationale levering. Door een centraal Europees verzendnetwerk met lokale vervoerders en pakketpunten op te zetten, maakt Sendcloud internationaal verzenden eenvoudiger.

Doorbreken van gefragmenteerde bezorgmarkt

Behalve in het Verenigd Koninkrijk is Sendcloud ook actief in Nederland, België, Duitsland, Frankrijk, Oostenrijk, Spanje en Italië. De internationale focus draagt volgens het bedrijf bij aan het doorbreken van een zeer gefragmenteerde bezorgmarkt en resulteert in efficiënte pakketverzending op wereldwijd niveau. Door de lancering van het platform in het Verenigd Koninkrijk worden nu ook belangrijke vervoerders als Royal Mail, DPD en Hermes aan het netwerk toegevoegd. Hiermee verwacht het verzendplatform klaar te zijn voor de mogelijke gevolgen van de brexit.

Cross-border verzending met internationaal netwerk

‘De afgelopen jaren hebben we hard gewerkt aan een Europees verzendnetwerk en we zijn blij dat we daar nu ook het Verenigd Koninkrijk aan kunnen toevoegen’, meldt Rob van den Heuvel, CEO van Sendcloud. ‘Het Verenigd Koninkrijk is een belangrijke speler in het e-commerce landschap en biedt veel groeipotentie voor online retailers. Zeker met het oog op de brexit is het van belang dat zij hun cross-border verzendstrategie zo efficiënt mogelijk inrichten. Door het integreren van Britse bezorgdiensten en implementeren van eenvoudige douaneformulieren zijn we daar bij Sendcloud helemaal klaar voor.’