XPO Logistics opent vier nieuwe dc’s in Nederland

XPO Logistics

XPO Logistics wil volgend jaar in Nederland vier nieuwe distributiecentra (dc’s) openen. De Amerikaanse logistiek dienstverlener speelt daarmee in op de grote toename van e-commerce-activiteiten als gevolg van de Covid-19-maatregelen. Ook de inzet van ‘cobots’ en het aantrekken van ruim 3500 nieuwe werknemers in Nederland, België en Duitsland moeten de logistieke capaciteit verhogen.

Van de geplande nieuwe distributiecentra moeten er twee in de regio Eindhoven komen, een in de regio Nijmegen en eentje in de regio Amsterdam. Van drie dc’s staat de opening gepland voor de eerste helft van 2021, het vierde dc wordt later in het jaar in gebruik genomen.

Recorddrukte rond feestdagen

XPO Logistics maakt zich ook klaar voor de verwachte recorddrukte in aanloop naar de feestdagen. Het bedrijf verwacht in de drukste week in Nederland zo’n 3,7 miljoen pakketten te moeten verwerken. Dit is bijna 60 procent meer dan in een gemiddelde week in 2020. De 3500 werknemers die nu geworven worden, moeten helpen deze piek op te vangen.

Volgens XPO schakelen veel bedrijven vanwege de corona-maatregelen noodgedwongen over op e-commerce. De modesector maakte deze stap eerder al, maar de logistiek dienstverlener constateert dat nu ook bedrijven in sectoren als speelgoed, sport, doe-het-zelf en meubelen hun e-commerce-activiteiten versnellen.

Werving van 25.000 nieuwe werknemers wereldwijd

Om de logistieke capaciteit uit te breiden, worden dit kwartaal ook wereldwijd meer dan 25.000 nieuwe werknemers geworven. Daarnaast zullen collaboratieve robots (cobots) worden ingezet die de werknemers gaan ondersteunen. Dit komt volgens XPO Logistics de snelheid, nauwkeurigheid en veiligheid van de processen ten goede.

Verder wordt de distributie- en vrachtcapaciteit verhoogd, komt er een ‘zeven dagen per week’-levering en installatie van zware goederen aan huis, gefaciliteerd door het last mile-netwerk van het bedrijf. Ook is er sprake van een real-time visibility van de vracht via het digitale XPO Connect-vrachtplatform van de logistiek dienstverlener.