WMS-leverancier Savoye bereikt nu ook de winkel door overname

Savoye

Het Franse Savoye, softwareleverancier van warehouse management-systemen (WMS), neemt landgenoot SoCloz over. SoCloz ontwikkelt digitale omnichannel platformen (SaaS) voor fysieke winkelketens. Met de overname vult Savoye het brede aanbod van supply chain-producten aan met een omnichannel retail-oplossing.

Voor Savoye ligt de overname van SoCloz in het verlengde van de ontwikkeling en groeistrategie voor de intralogistieke bedrijfsonderdelen. SoCloz werd opgericht in 2012 en heeft ondertussen meer dan 30.000 winkels in achttien landen van zijn product voorzien. Het digitale platform wordt gebruikt om alle omnichannel kanalen, zowel online als in de winkel, in te richten door een combinatie van drie systemen: een check-out-systeem, in-store omnichannel ordermanagement en een OMS (Order Management Systeem) om de in-store orders te beheren.

Opkomst omnichannel kans om aan crisis in detailhandel te ontsnappen

‘De opkomst van omnichannel is een kans om aan de wereldwijde crisis in de detailhandel te ontsnappen. Het verandert de opzet van traditionele in-store software volledig, omdat afrekensystemen zullen worden vervangen door een nieuw, uitgebreider type software dat alle in-store transacties kan verwerken. Het doel van SoCloz is om een van de toonaangevende softwarebedrijven voor winkelbedrijven te worden’, meldt Jérémie Herscovic (foto, links), oprichter van SoCloz.

Met de overname kunnen meerdere synergie-effecten gerealiseerd worden, zoals productsynergiën ontworpen om de supply chain-problemen van retailers op te lossen als het gaat om de uitbreiding van omnichannel strategieën en de noodzaak van 360-graden-goederenstroommanagement. Ook kan de overname zorgen voor versnelling van de internationale marketing van SoCloz via de vestigingen van Savoye in de VS, Engeland, Duitsland, Italië, Nederland, China en Rusland.

Multidisciplinaire aanpak Savoye

‘Deze overeenkomst is op meerdere fronten voordelig voor SoCloz, omdat we zo ons IT-platform sneller kunnen ontwikkelen en op korte termijn internationaal succesvol kunnen worden’, aldus Jérémie Herscovic. Rémy Jeannin (foto, rechts), CEO van Savoye, laat weten met de komst van SoCloz een bredere behoefte af te kunnen dekken voor de klanten. ‘Met andere woorden: het aanbieden van supply chain management voor zowel distributiecentra als voor verkooppunten. Deze multidisciplinaire aanpak is cruciaal voor de verdere ontwikkeling van ons bedrijf’, aldus Jeannin.