Visibility-platform Synfioo haalt €2,5 miljoen op

Synfioo

Een succesvolle investeringsronde voor Synfioo: de start-up krijgt financiële steun van risicokapitaalinvesteerders btov Partners en Senovo. Bovendien verhogen ook de huidige investeerders hun bijdrage. Met het extra kapitaal wil Synfioo haar visibility-platform voor de controle van intermodale toeleveringsketens verder uitbreiden.

Naast de bestaande investeerders BFB Brandenburg Kapital, HPI Seed Fund en 3 Business Angel, namen het Industrial Tech Fund van btov en Senovo als co-lead-investeerders deel aan een financieringsronde die in april werd afgesloten. De oplossing van Synfioo – ook deelnemer aan de tweede editie van de Start-up Contest van Supply Chain Media – bevat een algoritme dat mogelijke bronnen van verstoring van de transportroute berekent op basis van grote hoeveelheden data. Indien nodig waarschuwt het ook in een vroeg stadium alle betrokken partijen. Hiermee pakt het bedrijf de klassieke problemen van niet-transparante supply chains aan door alle betrokken bedrijven real-time transportinformatie te tonen op het cloud-gebaseerde platform.

Kunstmatige intelligentie

‘Zowel de vorige als de nieuwe investeerders spreken op deze manier hun vertrouwen in ons uit. Dit bewijst dat we op de goede weg zijn. Met de extra middelen gaan we nu verder bouwen aan ons merk. Ons team zal ook worden uitgebreid om onze klanten beter te ondersteunen’, zegt Marian Pufahl, CEO van Synfioo. Naast de verbinding via een platform gebruikt de in Potsdam gevestigde start-up kunstmatige intelligentie om een precieze Estimated Time of Arrival (ETA) te voorspellen voor tussenstops en bestemmingen.

De basis voor de algoritmen is een veelvoud aan actuele en historische data uit verschillende bronnen. Als de software verstoringen of vertragingen in het transportproces detecteert, worden deze gemarkeerd en als melding verstuurd, zodat direct actie kan worden ondernomen. Vertragingen vormen anders een groot risico voor productieprocessen die zijn opgezet voor ‘just-in-time’ leveringen. Als er middelen of reserveonderdelen ontbreken, leidt de storing al snel tot hoge kosten. Workflows kunnen beter worden gepland met het ETA-platform, omdat alle betrokken partijen altijd uitgebreid geïnformeerd zijn en dus meer manoeuvreerruimte hebben.

Praktische voordelen voor de logistieke sector

Het Synfioo-platform maakt indruk op zijn investeerders met zijn consequente focus op de praktische voordelen voor de logistieke sector: ‘Wij investeren in startende ondernemingen die de potentie hebben om de markt te domineren en het op te nemen tegen concurrenten. De nauwkeurigheid van de prognoses van Synfioo ligt nu al tot 50 procent hoger dan die van de gevestigde concurrenten’, meldt Benedikt Kronberger van btov Partners. Alexander Buchberger, partner bij Senovo Capital Management, voegt hieraan toe: ‘Synfioo’s bedrijfsmodel heeft ons overtuigd omdat het rekening houdt met alle transportmodaliteiten van een toeleveringsketen, van vrachtwagenvervoer tot scheepvaart en van transport per trein tot luchtvracht. Moderne transportroutes zijn uitermate complex en Synfioo zorgt hier voor transparantie.’

Synfioo