Tweedehands designmeubels duurzaam bezorgd met Brenger

Brenger

Een tweedehands bank kopen is het nieuwe normaal geworden voor met name de Randstedelijke millennial. Toch worstelen veel online retailers en vintage shops met de logistiek en het transport ervan: ook dat moet ‘de duurzamere keuze’ zijn. Reliving, de marktplaats voor tweedehands design en vintage meubels vond de oplossing voor dit logistieke vraagstuk bij Brenger.

In een samenwerking met transportplatform Brenger werkt Reliving – opgericht door Jody Klaasen (foto, links) en Ananda van Doorn (rechts) – aan een efficiënte en duurzame bezorgservice voor interieuritems die via hun platform worden verhandeld. Door gebruik te maken van de geavanceerde technologie en het uitgebreide koeriersnetwerk van Brenger kan een optimale service geboden worden aan de klanten van Reliving, terwijl tegelijkertijd een aanzienlijke hoeveelheid CO2-uitstoot wordt bespaard.

Koeriersnetwerk Brenger

De vraag naar tweedehands design voor in huis steeg de afgelopen jaren vrij rap. Maar hoe deze items efficiënt, snel en schadeloos te bezorgen, bleef voor Reliving een terugkerende vraag. Het bedrijf kon er zelf niet tegenop werken en plannen. Een zithoek kan bijvoorbeeld niet afgeleverd worden als er niemand thuis is. Met de technologie en het koeriersnetwerk van Brenger werkt de vintage retailer nu aan een optimale service van zowel aankoop, klantcommunicatie, vervoer, planning en eventuele retournering van zijn producten.

Net als Brenger zet Reliving zich in voor een duurzamere wereld door met een zelfgebouwd platform een impuls te geven aan de tweedehands markt. CEO Ananda van Doorn: ‘Onze droom is om tweedehands interieur de Nederlandse standaard te maken. Alleen in Europa worden er al jaarlijks meer dan 60 miljoen meubels weggegooid, waarvan het meeste hergebruikt kan worden. Dat heeft een ontzettende impact op de wereld.’

Samen transport innoveren

Brenger en Reliving zijn allebei bedrijven die innovatie hoog in het vaandel hebben staan. Samen hebben ze een integratie ontwikkeld waarmee het verzendproces van grote items zoals meubels volledig geautomatiseerd wordt. Een bijzonderheid in de C2C-markt, waarbij de meeste marktplaatsen alleen een commissie ontvangen voor de levering van kleine items met reguliere pakketpost.

Daarnaast ontwikkelde Reliving een interactieve shopping-ervaring op het platform door middel van livestream, ook wel live commerce genoemd. Hiermee kunnen gebruikers van Reliving live hun spullen aanbieden en verkopen. Tweedehands leent zich hier goed voor omdat geïnteresseerden live vragen kunnen stellen over de achtergrond van het product, de kenmerken en eventuele gebruikssporen.