Nieuw groeikapitaal voor logistieke start-up Brenger

Brenger

De Amsterdamse logistieke start-up Brenger heeft een bedrag van 950.000 euro aan groeikapitaal ontvangen van zijn investeerders. Het vervoersplatform helpt particulieren om voordeliger, makkelijker en duurzamer te vervoeren. Het is een initiatief waarvoor de investeerders eerder ook al hun portemonnee trokken, waardoor het gezamenlijke groeikapitaal nu bijna 2 miljoen euro bedraagt.

Brenger werd in 2016 opgericht door Derk van der Have (27) en Wisse Koedam (27). Zij zijn van mening dat efficiënter gebruik van onbenutte ruimte in bestelbussen niet alleen het transport van spullen goedkoper maakt, maar ook bijdraagt aan een beter milieu. Het geld van de nieuwe kapitaalinjectie zal worden aangewend om het vervoersplatform te optimaliseren.

Volgens Koedam krijgen veel kleinere koeriersbedrijven opdrachten uit hun lokale netwerk. Voor één of twee opdrachten per dag rijden zij vervolgens het hele land door met een bus die lang niet vol zit. Via het Brenger-platform kunnen zij heel gemakkelijk extra ritten van particulieren aan hun planning toevoegen. Zo verdienen zij meer per rit, kost de gecombineerde rit de opdrachtgevers minder geld en is het milieu er ook nog eens bij gebaat omdat er niet zo veel auto’s de weg op hoeven.

Besparen van CO2-uitstoot

In de afgelopen twaalf maanden groeide de omzet van Brenger met maar liefst 600 procent. Het vervoersplatform telt inmiddels zestien werknemers, heeft de beschikking over meer dan 500 koeriers en werkt samen met Marktplaats, Troostwijk, Koopplein.nl en Onlineveilingmeester. Brenger heeft becijferd gemiddeld 42 kilo aan CO2-uitstoot per opdracht te besparen. Op die manier zou al 844.000 kilo aan uitstoot voorkomen zijn. Het streven van het vervoersplatform is nu om tot en met 2020 nog eens minimaal 37 miljoen kilo aan CO2-uitstoot te voorkomen.