Brenger is er nu ook voor de zakelijke markt

Brenger

De logistieke start-up Brenger is er voortaan ook voor de zakelijke markt. Met Brenger voor Bedrijven worden ondernemingen gekoppeld aan onbenutte ruimte in de bus van een koerier, zoals dat ook al gebeurt voor consumenten. Op die manier wordt elke koeriersbus optimaal gevuld. Brenger streeft ernaar om in 2022 zo meer dan 67 miljoen kg aan CO2-uitstoot te voorkomen.

Brenger, in 2016 opgericht door Wisse Koedam en Derk van der Have, werkt al samen met onder meer Marktplaats, BVA, Troostwijk, Koopplein.nl en Onlineveilingmeester.nl. Volgens Van der Have (foto, rechts) zoeken steeds meer bedrijven naar een makkelijke en voordelige manier om spullen te transporteren. Ook willen zij graag inzicht in de prestaties van koeriers. Om die reden richt het Amsterdamse bedrijf zich nu ook op zakelijk transport.

‘Met Brenger voor Bedrijven komen we een stuk dichter bij onze missie: alle busjes onderweg zo efficiënt mogelijk vullen’, aldus Van der Have. Halflege busjes zorgen immers voor onnodig veel CO2-uitstoot. ‘We verwachten in 2022 naar 500.000 ritten te groeien. Doordat elk ritje gemiddeld 42,2 kg aan CO2 uitstoot, kan Brenger tot en met 2022 zo’n 67 miljoen kg aan CO2-uitstoot voorkomen’, rekent Van der Have voor.

Minder vaak voor dichte deur

Deze besparing komt niet alleen tot stand doordat busjes beter gevuld zijn, maar ook doordat koeriers minder vaak voor een dichte deur staan. ‘Zakelijke koeriers treffen gemiddeld een op de twintig keer een dichte deur. Dankzij onze slimme technologie staan Brenger-koeriers minder vaak – namelijk maar in een op de vijfhonderd gevallen – voor een dichte deur.’

Het afgelopen jaar werkte de start-up aan een online portal waarmee zakelijke klanten hun transporten kunnen inboeken. ‘Deze portal houdt bedrijven op de hoogte van de status van elk transport en laat ze contact onderhouden met koeriers. Bedrijven die meerdere transporten per week versturen, krijgen toegang tot een eigen boekingsportal en vaste prijzen voor transporten’, aldus Van der Have.

Inzicht in kwaliteiten van koeriers

Bedrijven die gebruikmaken van het netwerk van koeriers van Brenger, krijgen bovendien ook inzicht in de kwaliteiten van koeriers. Van der Have: ‘Op basis van hun prestaties en activiteit verdienen koeriers een hogere ranking. De best presterende koeriers mogen zakelijke transporten uitvoeren. Daarmee zijn bedrijven altijd verzekerd van een professionele service van koeriers.’