Supply Chain Movement gratis toegankelijk voor studenten wereldwijd

Supply Chain Movement

Hoe bereid je studenten Supply Chain Management voor op hun toekomst in het werkveld? Door hun actuele kennis te vergroten via Supply Chain Movement en ze die knowhow in te laten zetten op simulaties van praktijkproblemen. Een unieke samenwerking van Supply Chain Media en Inchainge – dat zo’n 20.000 studenten van meer dan 200 universiteiten middels business-simulaties voor de praktijk traint – zorgt ervoor dat studenten wereldwijd nu gratis digitaal het Engelstalige kwartaalblad Supply Chain Movement kunnen lezen.

Inchainge, opgericht in 2010, is een Nederlandse producent van op digitale simulatie gebaseerde trainingssoftware in Supply Chain Management en Supply Chain Finance. Sinds de start heeft Inchainge zijn simulaties, The Fresh Connection en The Cool Connection, beschikbaar gesteld aan universiteiten. Onder deze universiteiten bevinden zich dertig van de top-100-universiteiten in SCM, zoals Michigan State University, MIT, TU Dortmund, Rotterdam School of Management en Vlerick. De multifunctionele bedrijfssimulaties stellen de studenten daar in staat de beste SCM-praktijken toe te passen, van theorie tot echte problemen. ‘Het is onze missie om de kloof tussen theorie en praktijk voor studenten in Supply Chain Management op een wereldwijde schaal te overbruggen’, zegt Egge Haak, eigenaar van Inchainge.

The Talent Connection

Alle studenten die deelnemen aan het curriculum met de simulaties krijgen toegang tot een talentplatform voor supply chain: The Talent Connection. Dit platform koppelt jong talent aan hun (toekomstige) stage of zelfs droombaan. Grote bedrijven zoals KPMG en Amgen gebruiken The Talent Connection al om trainees en starters te werven op het gebied van supply chain. Daarnaast hebben de studenten nu dus allemaal digitaal toegang tot Supply Chain Movement, het Engelstalige magazine van Supply Chain Media.

‘De samenwerking met Supply Chain Media draagt bij aan het verwezenlijken van onze missie. De combinatie van theorie, verhalen van supply chain managers en supply chain-trends om deze vervolgens toe te passen in bedrijfssimulaties, is de perfecte pasvorm’, aldus Haak. Ook de eigenaar van Supply Chain Media, Martijn Lofvers, geeft aan blij te zijn met de samenwerking: ‘Wij erkennen het belang van Supply Chain Management-opgeleiden en dragen graag een steentje bij aan het vergroten van de actuele, internationale kennis over de supply chain-sector.’

Global Student Challenge

Behalve kennis opdoen middels een digitaal abonnement op Supply Chain Movement wordt het leren door ervaring ook bevorderd tijdens de jaarlijkse Global Student Challenge, georganiseerd door Inchainge. ’s Werelds beste jonge supply chain-talenten doen mee aan de competitie voor de titel van de Global Champion, waar een grote geldprijs en een carrière-impuls aan vasthangen. Het is niet alleen een uitstekende leermogelijkheid voor de deelnemende studenten; ook multinationals richten hun ogen op deze competitie in hun zoektocht naar nieuw talent.

Student en ook geïnteresseerd in een gratis abonnement op Supply Chain Movement? Klik hier!