Supply Chain Media lanceert 1-minuut-video’s

Supply Chain Media komt met een serie korte, informatieve video’s. Deze 1-minuut-video’s zijn te bekijken op het eigen YouTube-kanaal van het Europese mediabedrijf, uitgever van het blad Supply Chain Magazine. De eerste video ging live op 23 oktober 2017.

Waar het verschijnsel video steeds meer aan belangrijkheid wint, wordt onze tijd steeds kostbaarder. Voor Supply Chain Media reden deze twee trends te combineren en een serie 1-minuut-video’s te lanceren op een eigen YouTube-kanaal.

‘Ik denk dat video een steeds belangrijkere rol speelt in de manier waarop zakenmensen kennis tot zich nemen’, zegt Martijn Lofvers, CEO & Chief Trendwatcher van Supply Chain Media. De ‘Supply Chain Minutes’ gaan de kijkers volgens hem op een beknopte en onderhoudende manier van informatie voorzien. Lofvers: ‘In een van de video’s verklaar ik de overeenkomsten tussen diverse zakendisciplines en voetballers op het veld, om maar eens een voorbeeld te geven.’

Strategie Kompas

In samenwerking met studio Dock35 zijn inmiddels vier green-screen video’s opgenomen. De video die als eerste live is gegaan gaat over het Strategie Kompas, een model om een supply chain-strategie te bedenken gebaseerd op de klantbehoefte. In de tweede video legt Lofvers uit hoe een mindmap gecreëerd kan worden, gebaseerd op de bedrijfsstrategie voor uitvoerende en communicatiedoeleinden. De derde 1-minuut-video is gebaseerd op Supply Chain Media’s bekende IT Subway Map en toont alle types supply chain-software die momenteel verkrijgbaar zijn. Alle vier video’s zullen in de komende maanden gelanceerd worden.

Om automatisch op de hoogte gehouden te worden van het verschijnen van de nieuwste video’s kunnen supply chain-professionals zich inschrijven op het YouTube-kanaal van Supply Chain Movement via http://bit.ly/SCMovementYT.