Supply Chain Magazine December 2021 | Talent

Supply Chain Magazine December 2021 | Talent

Op donderdag 16 december 2021 verschijnt de digitale editie van Supply Chain Magazine, met het thema Supply Chain Talent. Deze editie is vanaf die datum online te lezen voor de abonnees. Op vrijdag 17 december zal de papieren editie bij de printabonnees op de deurmat vallen.

In dit nummer:

16 | Marloes Blaauw

De groeifase van scale-up naar volwassen bedrijf brengt supply chain-uitdagingen met zich mee. Uitdagingen waar Marloes Blaauw bij Safescan (tools voor verwerking van contant geld en tijdregistratie), net haar tanden in wilde zetten toen corona het langetermijnperspectief dwarsboomde. Hoe combineert zij de supply chain-stress van alledag met een toekomstgerichte blik?

22 | Investeer in mensen

In een tijd van schaarste aan je meest kritische resource (de mens) is het vreemd dat die niet de hoogste prioriteit krijgt in de supply chain-sector. Om talent te behouden en de cruciale rol te kunnen laten spelen in de digitale toekomst, is een herziening van die prioriteit nodig, betoogt Alfons Willemsen (Involvation). Zijn pleidooi: investeer in mensen en bezuinig niet op uw menselijk talent.

24 | Competenties ontwikkelen

De strijd die veel supply chains op dit moment moeten leveren om overeind te blijven, heeft minstens één positief effect: de belangstelling van jonge talenten voor het vakgebied neemt flink toe.
Maar voordat die talenten de supply chain-arena kunnen betreden, dienen ze nog flinke stappen te zetten en eerst de ontbrekende competenties te ontwikkelen.

32 | Top 26 supply chain-talenten

Hoe zien supply chain-talenten hun toekomst? Supply Chain Magazine en detacheringsbureau DPA gingen op zoek naar de antwoorden. DPA bespeurt een belevingskloof tussen millennials – de belangrijkste vijver aan professionele arbeidskrachten – en werkgevers die ouder zijn. Wat drijft de talenten zelf? De Top 26 toont behoefte aan eigen regie, maatwerk en loopbaanperspectief.

Verder in dit nummer onder andere:

Neem nu een lidmaatschap op Supply Chain Magazine om deze editie niet te missen!