Simacan Satellite vergroot end-to-end inzicht vervoerders

Simacan Satellite

Simacan, het samenwerkingsplatform voor end-to-end supply chain in Nederland, lanceerde recent de vernieuwde Simacan Satellite voor de vervoerdersmarkt. Simacan Satellite is geïntroduceerd om de vervoerders(deel)operatie end-to-end inzichtelijk te maken, te verbeteren en de transportoperatie op een zo hoog mogelijk niveau te krijgen.

Vervoerders die actief zijn in tijdkritische netwerken ondervinden volgens Simacan nogal eens hinder van data-incompleetheid en gebrekkige communicatie; dit leidt vaak tot misverstanden en soms tot chaos.

Met de vernieuwde Simacan Satellite kunnen vervoerders volgens het bedrijf maximaal hun data analyseren en daardoor afleveringen optimaliseren. Daarbij wordt gebruikgemaakt van de Simacan Control Tower als een ‘single point of truth’ in de samenwerking tussen verladers en vervoerders. Vervoerders kunnen op die manier leren van de gereden ritten (bijvoorbeeld tijdigheid, lostijden et cetera) en daarmee de transportoperatie en administratieve processen verbeteren.

Voordelen

Simacan Satellite heeft diverse voordelen, claimt het bedrijf. Het verbetert de real-time communicatie met klanten, chauffeurs, office-team en partners in de transportoperatie. Bovendien blijft de communicatie altijd beschikbaar in de context van de rit en wordt deze opgeslagen als activity logs. ‘Maak gebruik van de belangrijkste inzichten, monitor hoe de rit gegaan is en ontdek nog meer trends in de pre-trip-, on-trip- en post-trip-operatie’, aldus het bedrijf.

Het optimaliseren van administratieve processen met gedeelde data tussen vervoerder en verlader werkt bovendien een betrouwbaarder en efficiënter proces van claimafhandeling in de hand, voegt Simacan daaraan toe. Ook is vanaf nu het charteren van ritten naar derde partijen mogelijk in Simacan Satellite, net als een perfecte last mile experience in combinatie met real-time verkeersbeeld in een overzicht voor de hele vloot.

De vernieuwde Simacan Satellite is beschikbaar voor alle vervoerders die al op het Simacan-platform deeloperaties inzichtelijk maken. Als de opdrachtgevende verlader al klant is bij Simacan, is de aangepaste tool ook kosteloos voor de vervoerder.