Quicargo groeit in crisistijd 240 procent

tolheffing Duitsland

Quicargo, de digitale transportmarktplaats, groeide in het eerste kwartaal van 2020 – gemarkeerd door de uitbraak van het coronavirus – maar liefst 240 procent. De  omzet werd verdrievoudigd.

Vervoerders zien in deze crisistijd het aantal transportopdrachten teruglopen, verladers zijn voorzichtiger geworden met opdrachten. De Nederlandse start-up breidt juist in rap tempo haar vervoerdersnetwerk uit en biedt vervoerders de mogelijkheid om extra verzendingen op te pakken en daarmee extra inkomsten te genereren. Tegelijk profiteren verladers van meer zekerheid dat alle zendingen daadwerkelijk worden uitgevoerd.

Volatiliteit transportmarkt

Sam Houwen, CCO van het bedrijf: ‘Quicargo biedt vervoerders de mogelijkheid om iedere dag de beladingsgraden te optimaliseren door extra zendingen van ons te accepteren die goed passen in hun planning. Tegelijkertijd kan het platform verladers garanderen dat iedere zending zal worden uitgevoerd, aangezien Quicargo profiteert van een groot netwerk van vervoerders.’

De volatiliteit in de transportmarkt is groot. Het aantal verladers dat actief is op het platform van Quicargo is dan ook sterk gegroeid met een recordaantal van meer dan 550 actieve verladers in maart.