SCM Trend Diner: ‘Supply chains moeten wendbaarder, robuuster en veerkrachtiger’

SCM Trend Diner

Menige supply chain-directeur is zo druk met brandjes blussen, dat nauwelijks tijd overblijft voor de vraag die hen ’s nachts wakker houdt: hoe maken we onze supply chains wendbaarder, robuuster en veerkrachtiger? Het jaarlijkse SCM Trend Diner bood hen de gelegenheid even te ontsnappen aan de hectiek van alledag. De pitches van tien partners helpen om antwoord te vinden op de grote vraag van deze tijd. 

Circa vijftig supply chain-directeuren genieten in Utrecht van courgettesoep, parmesan risotto, panna cotta met limoncello en andere gerechten uit de keuken van parkrestaurant Anafora in Utrecht. Jan Kraaijeveld geeft hen groot gelijk. ‘Kijk wat hier gebeurt. We ontmoeten elkaar en delen ervaringen. Dat geeft nieuw inzicht. Inzicht om de juiste dingen te doen’, vertelt de Sales en Business Development Manager van Slimstock Nederland.

Dat is waaraan het vaak ontbreekt in de dagelijkse praktijk van een supply chain-directeur: de juiste dingen doen. ‘Wij slaan door in efficiëntie en willen steeds méér doen in minder tijd. We zouden ons meer moeten focussen op effectiviteit in plaats van efficiëntie. Dat geldt niet alleen voor onszelf, maar ook voor onze teams. Stuur ze eens naar buiten. Neem ze de volgende keer mee hierheen. Zodat ook zij het inzicht krijgen om de juiste dingen te doen.’

Maar wat is juist om te doen? Afgaande op de pitches van de tien partners moeten we vooral aan de slag met het wendbaarder, robuuster en duurzamer maken van onze supply chains. Jeroen Schepers spreekt in dit verband over supply chain resilience, wat volgens hem iets anders is dan risicomanagement. ‘Dat laatste gaat over het inschatten van risico’s door te kijken naar de kans op en de impact van elk risico. Maar nu de supply chains veel langer, complexer en onvoorspelbaarder zijn geworden, werkt die aanpak niet meer. We moeten onze supply chains intrinsiek veerkrachtiger maken, zodat we bij tegenslagen sneller en beter kunnen terugveren dan de concurrentie’, stelt de Principal Consultant van Involvation. … … …

Verder lezen?

SCM Trend DinerHet volledige verslag over het SCM Trend Diner is exclusief te lezen voor (digitale) abonnees. Heb je al een abonnement? Log dan hier in.
>> https://www.supplychainmagazine.nl/magazines/

Nog geen abonnee en wel nieuwsgierig naar de rest van het verhaal? Neem nu een abonnement!
>>
https://shop.supplychainmedia.eu/product/digitaal/